Bästa pooldammsugare 2023 – Handhållna elektriska pooldammsugare rengör enkelt poolen

William

2 mars, 2023

0  comments

En handhållen pooldammsugare används för att du på ett enkelt sätt ska göra rent poolens botten, trappor och kanter från skräp som samlats. Att göra rent poolen är viktigt för att vattnet ska hållas fräscht och för att poolen ska vara hygienisk och trevlig att vistas i.

En pool som inte sköts om lockar dessutom oinbjudna besökare i form av ohyra och skadedjur och alger kan bildas lättare. Därför ska du använda en pooldammsugare.

I den här artikeln kan du läsa mer om de bästa handhållna pooldammsugare som finns på marknaden. De har alla hamnat på listan för att de innehar de egenskaper en bra pooldammsugare bör ha såsom sugförmåga, bra vikt och handtag och kan användas för att städa hela poolens botten på en och samma laddning. 

Många använder sig av både en poolrobot och en handhållen pooldammsugare för att rengöra poolen. En pooldammsugare räcker och egentligen behöver man inte en poolrobot - men det är väldigt bekvämt. Vidare djupdyker vi inom just pooldammsugaren.

Under kommande stycke får du mer djupgående information om de egenskaper som utgör den bästa handhållna pooldammsugaren. Egenskaperna är det jag eftersökt när jag valde ut de bästa produkterna och därefter är de rangordnade i en topplista.

Handhållen pooldammsugare - viktiga egenskaper

En pooldammsugare är viktig för att du ska kunna få rent poolens botten från skräp och avlägsna algbildning. Därför är det viktigt att du väljer rätt pooldammsugare som passar din pool.

Det finns flera egenskaper som utgör den perfekta handhållna pooldammsugaren. Den ska till exempel ha en lång batteritid, vara hygienisk och kraftfull. I följande text får du mer information om eftertraktade egenskaper som pooldammsugaren bör inneha. 

Effektivitet och sugförmåga

Du köper en pooldammsugare för att du vill kunna få rent poolens botten på ett effektivt sätt. Därför ska den ha en bra sugförmåga för att suga upp skräp och smuts som samlats på botten. Den ska inte missa något och du ska inte behöva dammsuga flera gånger för att få rent den.

Därför ska munstycket vara utformad för att komma åt även i hörn, trappor och kanter och suga upp skräpet bra. Om den är utrustad med borstar ska de vara av hög kvalitet och fånga in skräpet effektivt.

Batteritid och laddning

Eftersom handhållna pooldammsugare är trådlösa är det viktigt att den är kraftfull och har lång batteritid. Du ska kunna dammsuga poolen på en och samma laddning och inte behöva stanna för att ladda mitt i dammsugningen. Det ska gå snabbt att ladda batterierna för att du ska kunna dammsuga när det passar dig.

Hygienisk

Eftersom dammsugaren samlar upp smuts och andra otrevligheter är det viktigt att det inte finns några risker för att den ska läcka och den ska ha en bra behållare eller påse som fångar upp skräpet. Den ska gärna vara utrustad med ett filter som du ska kunna ta av och göra rent vid behov. 

Handtag och förlängning

Dammsugarens handtag ska du få bra grepp om. Det är även ett stort plus om du kan förlänga pooldammsugaren med ett externt handtag eller stolpe för att du ska kunna nå ordentligt till poolens botten utan någon större ansträngning.

Elektrisk rengöring GRE action

städning

Pooldammsugaren är en trådlös och elektrisk dammsugare. Den går på uppladdningsbart litiumbatteri. På en laddning kan den dammsuga i 90 minuter. Därefter behöver den laddas och batteriet uppnår en full laddning på omkring 4-5 timmar.

Batteriet är starkt och har en effekt på 20-30 W och den har en sugkraft på 90 - 120 l/h vilket styrker att den har mycket god sugförmåga och dammsuger din pool effektivt. Batterirengöraren har flera hastigheter och kan göra rent både pooler och spaanläggningar.

Munstycket är utrustad med borstar på sidorna som gör dammsugningen ännu mer effektiv. Munstycket är i en triangulär form vilket gör att du kan komma åt i hörn och andra ställen som annars kan vara svåråtkomna. Munstycket är svängbart och är lätt att manövrera.

Tanken är av större storlek i jämförelse med andra pooldammsugare. Den är avtagbar och går att tömma vid behov. Dammsugaren har ett integrerat filter vilket gör den till hygienisk.

Den väger totalt 9,6 kilo vilket gör den till lite mer robust i jämförelse med liknande handhållna pooldammsugare från andra varumärken. Men den har också ett större munstycke och behållare i jämförelse med andra pooldammsugare.

Handtaget är bekvämt att hålla i. Om du vill förlänga dammsugaren kan du ansluta den till ett längre handtag eller stolpe. 

Pris: 3064 kr.

Pool blaster max CG

vakuum

Pooldammsugaren är trådlös och går på batterier. På en laddning kan du dammsuga i en timme. Batterierna är uppladdningsbara och de uppnår en full laddning på ett par timmar. Batteriet är starkt och har en garanti på 90 dagar.

Pooldammsugaren är effektiv och har en tidnings kapacitet på 164,5 m2/h. Den har en ultra high flow pump som ger 33% mer sug för en bättre rengöring och du kan städa poolens botten snabbt och effektivt.

Motorn är kraftfull och det ingår en tvättbar microfilterpåse som är enkel att tömma när den är full. Eftersom den går att tvätta är den hygienisk och du kan använda den varje gång du ska dammsuga poolen.

Munstycket är 25 cm och den har utbytbara borstar och hjul. Hjulen gör att du smidigt kan manövrera dammsugaren och du kommer åt smutsen på alla ställen. Dammsugarens mått är 15,24 x 17,16 x 44,45 cm och den väger totalt 2,6 kg. Handtaget är bekvämt att hålla i.

Pooldammsugaren är lätt att använda och är hygienisk och effektiv.

Pris: 6000 kr. 

Elektrisk rengöring GRE electric vac

rengöring

Pooldammsugaren är en handhållen dammsugare. Den är trådlös och går på uppladdningsbara litiumbatterier på 11,1 V och du behöver därmed inte krångla med kablar. Batteriet är starkt och du kan dammsuga hela poolen på en och samma laddning men du behöver ladda batteriet mellan användningarna. Den uppnår full laddning på några timmar.

Dammsugaren är effektiv och har en avtagbar tank med stor kapacitet vilket innebär att du inte behöver tömma den särskilt ofta. Den är utrustad med ett filter som gör att den är hygienisk och minskar risken för att små partiklar ska läcka ut från dammsugaren och du kan fortsätta dammsuga.

Dammsugaren har ett handtag som är bekvämt att hålla i. Den är utvecklad för att du ska kunna ansluta ett eget handtag eller en stolpe för ännu bättre räckvidd och bekvämlighet. Den kommer åt smutsen bra som den är och är enkel att använda.

Dammsugaren väger totalt 2.96 kg och är lätt att hantera och kommer åt att städa poolens trappor såväl som botten.

Pris: 1978 kr. 

Elektrisk rengöring GRE pool

vattenrening

Pooldammsugaren är en elektrisk handhållen dammsugare och är tillverkad för att du ska göra rent mindre pooler eller använda den för att göra rent större poolers trappor eller kanter. 

Den funkar med ett 11,1V uppladdningsbart litiumbatteri och en laddare kommer med köpet. Batteriet är uppladdat när LED-lampan är grön. Batteriet är starkt och du behöver bara ladda efter att du har använt dammsugaren. Uppladdningen tar någon timma och den har energiklass A.

Dammsugaren är lätt att använda och kommer med en instruktionsmanual som är lätt att förstå. Munstycket är smalt och den har borstar som gör att du kan komma åt med dammsugaren även i trappor och hörn där det annars kan vara svårt att komma åt med en traditionell pooldammsugare. Den har en bra uppsugningsförmåga och dammsuger effektivt. 

Måtten för dammsugaren är:

  • Höjd: 22.6 cm.
  • Längd: 60 cm.
  • Bredd: 12.4 cm.

Den är lätt och väger 1.25 kilo.

Pooldammsugaren har ett bekvämt handtag och du kan ansluta den till en stolpe eller ett eget handtag om du vill förlänga den. Den är hygienisk och ingen renare behövs för driften. Filtreringen består av en säck där smutsen samlas och är lätt att tömma och få ren mellan användningarna.

Pris: 1065 kr.

Venturing planet pool croco vac

vatten

Pooldammsugaren sticker ut i mängden då dess munstycke är utformad som en krokodil vilket gör att den känns extra rolig att använda. Pooldammsugaren är en handhållen dammsugare och den används tillsammans med en trädgårdsslang som kopplas med dammsugarens venturisug. Smutsen virvlas upp med vattenflödet och den har ett bra sug och kommer åt skräpet som den ska.

Den kräver därmed inga batterier eller ska kopplas med en strömkabel då kraften kommer från vattenslangens vattentryck.

Smutsen samlas i en påse du enkelt kan tömma vid behov. I produkten ingår extra påsar vilket gör att du kan byta ut dem vid behov och de kan spolas rena med vatten mellan användningarna.

Pooldammsugaren kommer med ett långt skaft som gör att du kan komma åt poolens botten utan någon större ansträngning. Det ingår även en 2,5 m lång slang. Munstycket är smalt och långt vilket gör att den kommer åt att ta upp skräp som samlats på poolens botten. Den är lätt att manövrera.

 Måtten för planet pool croco dammsugare är:

  • Höjd: 11,5 cm.
  • Längd: 57,2 cm.
  • Bredd: 10 cm.

Vikten för dammsugaren är 1 kilo och är därmed den lättaste  handhållna pooldammsugaren. Den är även den billigaste och kostar 422 kr.

William

Om skribenten

Hej! Jag heter William och det är jag som skriver artiklarna är på Levahemma.se.


Jag bor själv i en villa med stor gård och älskar att fixa med huset och trädgården. Av allt jag lär mig från egna erfarenheter delar jag här för att hjälpa de som vill förbättra eller förenkla sitt vardagsliv.


Jag har alltid haft ett stort intresse för hus, trädgård, matlagning och allt annat som berör livet i hemmet. Därför blev det väldigt självklart för mig att starta bloggen Levahemma.se när idén kom till mig. Nu har hemsidan växt till en stor plattform med tusentals läsare som jag delar mina erfarenheter med.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}