Bästa ogräsbrännaren 2023 – Rensa ogräs snabbt mellan stenplattor och längst husväggen

William

7 december, 2022

0  comments

Som trädgårdsägare är ogräset många gånger av överflöd och kan bli ett störande moment. Särskilt på de ställen du vill hålla fria från ogräs och därför behöver du åtgärda det för att du och de övriga växterna ska trivas i trädgården.

Det är till exempel vanligt att ogräs växer mellan stenplattor. Det finns flera metoder för att ta bort och rensa ogräs, en av dem är att använda en ogräsbrännare.

Med en ogräsbrännare kan du få bort ogräset på ett effektivt och smidigt sätt. Du slipper ta dig ner på marken för att dra ur rötterna vilket sparar dig tid och du anstränger dig mindre och besparar din rygg från smärta. Vidare i artikeln kan du läsa mer om de bästa ogräsbrännarna som finns på marknaden. De har alla hamnat på listan för att de uppfyller de krav en bra ogräsbrännare bör ha.

Längre ner i texten får du mer information kring de kriterier jag utgått från när jag granskade och valde ut de olika produkterna.

Ogräsbrännare - viktiga kriterier

Det finns flera saker som är avgörande för att ogräsbrännaren ska vara bra. Den ska till exempel ha en effektiv och säker låga. Utöver kapacitet och säkerhet finns det andra kriterier som utgör den perfekta ogräsbrännaren.

Här nedan får du mer information om de egenskaper som en bra ogräsbrännare bör ha. Dessa egenskaper har jag utgått från när jag valde ut och jämförde produkterna sinsemellan.

Förutom att du kan lära dig mer om de egenskaper en bra ogräsbrännare bör ha kan det även funka lite som en köpguide för att du själv ska veta vad du bör leta efter vid valet av rätt ogräsbrännare.

Jämn och effektiv låga

Du köper en ogräsbrännare i syftet att den ska bränna bort ovälkomna växter och mossa. Därför är det viktigt att lågan är effektiv för att du ska få sysslan gjord så snabbt som möjligt. Men det är minst lika viktigt att lågan är jämn för att du ska få ett bra resultat och för att du ska ha kontroll över elden. 

Längd och handtag

Ogräsbrännaren ska vara smidig för dig att använda. Därför ska dess skaft vara av en bra längd för att du ska slippa böja dig ner för att komma åt ogräset med brännaren. Förutom att ett långt skaft underlättar är det också bra om den har ett bekvämt handtag för ergonomins skull.

Giftfri

Det är viktigt att ogräsbrännaren är fri från gifter och kemikalier för att resten av trädgården ska må bra. Det är också viktigt att den är giftfri för att djur och människor inte ska komma till skada på grund av det eventuella giftet. Därför ska den vara snäll mot både natur, djur och människor och den ska bara ha effekt på ogräset.

Säkerhet

Eftersom ogräsbrännaren avger eld och har någon form av gas är det viktigt att det är säkert att använda den. Det ska inte finnas några risker att det flammar upp och att du sprider eld med den. Den ska vara lätt att kontrollera och framtagen med ett säkerhetstänk.


Ogräsbrännare och varmluftspistol

Ogräsbrännaren Hecht 2212 är en kraftfull och effektiv ogräsdödare. Det är ett 3-in-1 redskap och du får med en ogräsbrännare, varmluftspistol och grilltändare i en och samma produkt.

Här är måtten för ogräsbrännaren:

  • Längd: 45 cm
  • Höjd: 17 cm
  • Bredd: 9,5 cm

Skaftet är lagom långt för att en vuxen människa ska slippa böja sig för mycket samtidigt som den kommer åt ogräset bra. Med förlängning kan ogräsbrännaren bli 112,5 cm. Den väger totalt 1,216 kilo vilket gör att den är lätt att hantera. Handtaget är bekvämt och den går att vrida i 180 grader för bekvämlighet och för att du enklare ska kunna styra ogräsbrännaren.

Den drivs på eldriven 2000 watt och är därmed giftfri. Du kan välja mellan två olika temperaturnivåer vilket är 80 grader C och 650 grader C. Sladden är upp till 1,5 m vilket gör att du kan röra dig runt  med den och komma åt där det behövs.

I produkten ingår tre olika munstycksfästen för att du ska kunna anpassa munstycket efter behov. På så sätt kan du enklare komma åt ogräs som vuxit upp i springorna bland dina stenplattor.

Värmestrålen är kraftfull och fördelas jämnt. Den är effektiv mot de flesta typer av ogräs. Lågan är inte öppen vilket försäkrar dig om att den är säker att använda. Den innehar skyddsklass 2.

Pris: 267 kr.


Ogräsbrännare HORTUS

Ogräsbrännaren HORTUS är en elektrisk ogräsbrännare. Den är giftfri och avger inga kemikalier eller gaser som kan vara skadliga. Förutom att den kan användas för att bränna bort ogräs kan du också använda den som värmepistol.

Måtten för ogräsbrännaren är följande:

  • Höjd: 90 cm
  • Längd: 14 cm
  • Bredd: 5,2 cm

Den har därmed ett lagomt långt skaft för att du ska komma åt ogräset på ett smidigt och ergonomiskt sätt. Handtaget är ergonomiskt och du får bra grepp om den vilket gör att du  enkelt kan kontrollera verktyget. Dess totala vikt är 1,1 kilo vilket gör att den är lätt att hantera.

Effekten för brännaren är 2000 W vilket gör att du snabbt kan värma upp ogräsplantan. Maxtemperaturen på munstycket kan bli upp till 600 grader C och minimitemperaturen är 50 grader C. Värmepistolfunktionen kan du använda för att exempelvis få bort gammal färg snabbt och effektivt. Värmen fördelas jämnt och du kan därmed ha kontroll över lågan.

Ogräsbrännaren innehar GS och CE certifikat vilket innebär att den uppfyller kvalitets och säkerhetskrav.

Pris: 429 kr.


Ogräsbrännare vagn

Ogräsbrännaren är smidig att ta med sig då behållaren är fäst på en vagn vilket gör att du kan dra med dig verktyget över hela trädgården och du kan bekämpa ogräs där det behövs.

Den kan till synes se något otymplig ut men faktum är att den bara väger 4,5 kilo och tack vare att den innehar två hjul kan du dra med dig den utan någon större ansträngning. Högtrycksslangen är 2 meter och skaftet är stabilt och långt för att du ska kunna komma åt ogräset. Handtaget är lätt att få grepp om och du kan kontrollera lågan på ett stabilt sätt.

Trycket för ogräsbrännaren kan bli upp till 20 bar vilket styrker dess effektivitet. Lågan är jämn och är lätt att kontrollera. Den går på gas och därmed används inga kemikalier och är giftfri. Tändningen är en piezotändning.

Ogräsbrännaren är lätt att manövrera och kan användas med bara en hand. Regulatorn är CE och DG godkänd och den fyller därmed säkerhets och kvalitetskrav.

Pris: 899 kr.


Ogräsbrännare Tarmo

Ogräsbrännaren är effektiv mot ogräs såväl som att den kan användas på vintern för att smälta is vilket gör verktyget till mångsidigt.

Måtten för ogräsbrännaren är följande:

  • Höjd: 77 cm
  • Djup: 5 cm
  • Bredd: 11 cm

Den har ett långt skaft som du använder för att komma åt ogräset på ett smidigt sätt. Det här är en av de lättare ogräsbrännarna då den endast väger 0,342 kg och är därmed mycket lätt att hantera. Handtaget är rejält och ergonomiskt vilket gör att den är lätt att kontrollera.

Effekten för ogräsbrännaren kan bli upp till 1,8 Kw vilket gör att du snabbt och effektivt kan bli kvitt med ogräset. Lågan fördelas jämnt och är lätt att kontrollera. Gasförbrukningen ligger på 286 g/h.

Eftersom den går på gas avger den inte giftiga kemikalier och gaser som kan vara skadligt för djur, natur och din trädgård. Den gör sitt jobb väl och du kan komma åt med den där det behövs.

Pris: 189 kr.


Ogräsbrännare Green-it

Ogräsbrännaren är utformad som en stav för att du enkelt ska kunna komma åt det ogräs du vill få bukt med. Den väger endast 0,73 kilo och därmed är den lätthanterlig. Den kopplas till en gasolflaska och därefter är den redo för användning. Produkten levereras utan gasolflaska och du behöver därför köpa till det själv.

Den innehar en auto tändare och fördelar värmen jämnt. Temperaturen kan bli upp till 95 grader C och den bränner snabbt och effektivt. Den är giftfri och kemikaliefri vilket gör att du kan använda ogräsbrännaren i trädgården utan att påverka andra växter och är säker för djur och människor.

Ogräsbrännaren är CE-godkänd och DG- godkänd och den uppfyller därmed kvalitetskrav såväl som säkerhetskrav.

Dess handtag är gjord av plast och har räfflor vilket gör att den är bekväm att hålla i. 

Pris: 190 kr.


Ogräsbrännare för engångsflaska

Ogräsbrännaren är tillverkad för att den ska kopplas till en engångsflaska av gasol och den passar till flaskor som har 10 mm gängor. Den är lätt och är den kan hanteras med en hand.

Brännaren har en eltändning och den fördelar lågan jämnt och effektivt. Den är giftfri och ofarlig för både natur, människor och djur. Förutom att den är effektiv mot ogräs kan den också användas för tändning av grillar och eldstäder. Lågan kan bli upp till 95 grader C och den är därmed effektiv.

Skaftet är smalt och du kommer åt ogräset bra. Den har ett handtag av plast för attd den ska vara bekväm för dig att hålla i. Den är kraftfull, praktisk, säker och miljövänlig.

Pris: 249 kr.

William

Om skribenten

Hej! Jag heter William och det är jag som skriver artiklarna är på Levahemma.se.


Jag bor själv i en villa med stor gård och älskar att fixa med huset och trädgården. Av allt jag lär mig från egna erfarenheter delar jag här för att hjälpa de som vill förbättra eller förenkla sitt vardagsliv.


Jag har alltid haft ett stort intresse för hus, trädgård, matlagning och allt annat som berör livet i hemmet. Därför blev det väldigt självklart för mig att starta bloggen Levahemma.se när idén kom till mig. Nu har hemsidan växt till en stor plattform med tusentals läsare som jag delar mina erfarenheter med.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}