Bästa Tv-bänken 2023 – Snygga och praktiska mediabänkar för TVn som gömmer kablar

William

8 december, 2022

0  comments

En tv-bänk, eller en mediabänk som det också kan kallas för är en sorts inredningsdetalj som också är praktisk då den används för förvaring. Med hjälp av en bra TV-bänk kan du placera din TV säkert samtidigt som du får med gott om utrymme för förvaring.

På marknaden finns det många olika sorters mediabänkar att välja bland och därför kan valet av rätt tv-bänk kännas svår. Därför kan du i den här artikeln läsa om några av de bästa mediabänkar som finns i olika prisklasser. De har alla hamnat på topplistan för att de uppfyller de kriterier en bra TV-bänk bör inneha som storlek och förvaring.

Längre ner i artikeln får du mer information om de egenskaper jag letat efter när jag valde ut de olika produkterna vilket även kan vara bra för dig att läsa för att du själv ska kunna avgöra vilken mediabänk som passar dig bäst. 

Mediabänk - viktiga egenskaper

En bra TV-bänk ska vara lagomt bred för att du ska få plats med din TV  på den. Den ska också vara utrustad med skåp och lådor för att du ska ha möjlighet att förvara andra saker i möbeln. TV-bänken ska vara praktisk och vara tillverkad av ett tåligt material.

I den här delen får du en mer djupgående genomgång om de egenskaper den bästa TV-bänken bör inneha. Det är även dessa egenskaper jag utgått från när jag utforskade utbudet och valde ut de jag anser vara de bästa produkterna. De är därefter jämförda och rankade utefter hur väl de uppfyller de kriterier en bra mediabänk bör inneha. 

Storlek

För att du ska kunna avgöra om möbeln passar hos dig är det viktigt att den är av en bra storlek och att det finns tydliga beskrivningar för måtten. En klassisk tv-bänk är lång och smal. Bänken ska inte vara för bred då det viktigaste är att den ska ha plats för en modern TV och några eventuella inredningsdetaljer. Den ska inte ta upp för mycket plats. 

Förvaringsmöjligheter

Du köper en mediabänk för att du vill förvara din TV och andra ägodelar på och i den. Därför är det viktigt att den är utformad med bra förvaring. Den bästa TV-bänken ska erbjuda skåp, lådor och hyllplan för att du ska kunna förvara allt från spelkonsoler till sladdar och annat du har i vardagsrummet.

Hållbarhet

Det material bänken är tillverkad av är avgörande för hur pass hållbar den är. Det är viktigt att den är tillverkad av ett rejält material för att du ska kunna förvara det du vill förvara på möbeln. 

Design

Eftersom en TV-bänk tar upp en stor del av vardagsrummet är det viktigt att den är estetiskt tilltalande. Designen är det många utgår från när de väljer TV-bänk och därför ser jag gärna att den är modern och stilren och kan passa in i mångas hem.


Falsterbo TV-bänk

TV-bänken Falsterbo är 180 cm lång och har en diameter på 40 cm samt en höjd på 46 cm.   Samma bänk finns även i en mindre variant om det passar dig bättre.

Den är tillverkad av massivträ och dess benstativ är tillverkad av björk. Trä är ett rejält och tåligt material som gör det möjligt för dig att förvara din TV eller andra saker på ett stabilt och säkert sätt.

 Nertill finns det två lådor på vardera sida i olika storlekar. I mitten finns två hyllplan där du till exempel kan förvara din DVD-spelare eller spelkonsol. Måtten för lådorna är följande:

  • Bredd: 54 cm
  • Djup: 33,5 cm
  • Höjd: 16 cm
  • Bredd: 54 cm
  • Djup: 33,5 cm
  • Höjd: 7 cm

Hyllplanen är 8 x 38 cm. Hyllplanens höjd går att justera efter dina behov och du kan ta bort dem om du föredrar det. Därmed ger bänken dig bra variation vad gäller förvaringen. Lådorna är tillverkade av plywood och har en sidomonterad kullagerskena vilket gör att du kan dra in och ut lådorna på ett smidigt sätt.

På baksidan av bänken finns hål för kabelutgångar. TV-bänken är mångsidig och ger dig bra förvaringsmöjligheter. Den väger totalt 50 kilo vilket styrker att den är rejäl och stabil.

TV-bänken är vitlackad vilket ger ett stilrent intryck och kan passa bra in i de flesta hem. Den levereras monterad vilket sparar dig tid och energi och den är redo att ta plats i ditt hem så snart du packat upp den.

Pris: 7490 kr.


Höllviken TV-bänk

TV-bänken Höllviken har en bredd på 151 cm. Den är 40 cm djup och är 59 cm på höjden. Den är är tillverkad av ek och dess lådor är tillverkade av plywood. Handtagen är gjorda av läder som skapar en modern och stilren känsla i hemmet. Samma TV-bänk finns även med en toppskiva av kalksten eller vit marmor.

Bänken är rejäl och hållbar och har plats för din TV och andra inredningsdetaljer. Den är utrustad med två lådor, ett skåp samt två hyllplan vilket ger dig gott om förvaringsmöjligheter. Lådorna stängs och öppnas mjukt och enkelt. Måtten för lådorna är 41 x 34 x 10 cm (bxdxh). På baksidan finns ett hål för kabelutgångar.

TV-bänken levereras monterad vilket sparar dig tid och den är redo att placeras där du vill ha den så snart som du packat upp den. Den har en stilren och modern design och är framtagen av designern Martina Elgemark.

Pris: 12 988 kr.


Yumi TV-bänk

TV-bänken Yumi kommer i två utföranden. Du kan välja mellan lackad ek och vitpigmenterad ek. Den har en höjd på 60 cm och en längd på 152 cm. Bredden är ungefär 44 cm. TV-bänken är därmed av en bra storlek för att du ska kunna få plats med den i ditt hem. Den tar inte upp för mycket plats till bredden och ger bra utrymme för din TV och inredningsdetaljer.

TV-bänken står på totalt fem ben vilket gör att den står stabilt på golvet. Den har en enkel och skandinavisk design och har bra och varierande förvaringsutrymmen. Bänken innehar två stycken hyllplan, ett skåp och två lådor vilket ger dig möjlighet att förvara olika saker.

Hyllorna är flyttbara så du själv kan justera hyllornas höjd efter dina behov. Det finns även hål för kablar vilket gör TV-bänken till praktisk. Både dörrar och lådor har en soft close stängning vilket gör att du kan stänga lådorna utan att de för oväsen.

Den är tillverkad av ek vilket är ett träslag som är tåligt och rejält. 

Pris: 6796 kr.


TV-bänk venture design

TV-bänken acero ger dig bra förvaring och passar bra in i de flesta vardagsrum. Här är måtten för bänken:

  • Höjd: 58 cm
  • Bredd: 120 cm
  • Djup: 48 cm

TV-bänken är därmed något djupare i jämförelse med andra tv-bänkar och är ett bra alternativ för dig som har en tyngre tv eller helt enkelt vill förvara fler saker ovanpå bänken. Den är utrustad med tre stycken skåp med hyllplan. En av hyllorna kan är flyttbar så du kan justera den efter dina behov.

Bänken är tillverkad av pulverlackerat vitt stål. Stål är ett tåligt material som gör att den står stabilt på golvet. Den har handtag av silver som även dem är tillverkade av stål. Dörrarna är tillverkade av klarglas. 

Höjden från golvet är 10 cm vilket gör att du kan komma åt med dammsugaren utan några större problem under bänken. För att få upp bänken krävs en lättare montering.

Pris: 1279 kr.


Allan tv-bänk

TV-bänken kommer i färgen svart vilket är en färg som passar in i de flesta hem. Måtten för möbeln är följande: 180 x 40 x 44,5 cm. 

Den är tillverkad av melamin vilket är en typ av plast som är hållbart och rejält. Bänken har gott om utrymme för din TV-apparat och andra inredningsdetaljer. Den har både öppen och stängd förvaring då den har ett hyllplan samt två skåp på vardera sida med skjutdörrar som är enkla att öppna och stänga. Den ger bra förvaring och bakom bänken finns två hål för kablar och sladdar.

Designen är minimalistisk samtidigt som tv-bänken sticker ut något i mängden då den har smala ben och en stor överdel. Men trots att benen ser smala ut så är bänken stabil och du kan förvara det du behöver med trygghet på och i bänken.

Pris: 4495 kr.


TVbänk wood grain Sand

TV-bänken kommer i två olika utföranden. Du kan välja mellan färgerna beige och blå. Det här är en något längre bänk då den är 250 cm lång och är därmed ett bra alternativ som vill att den ska täcka stora delar av en vägg. Vad gäller de övriga måtten har den en höjd på 36 cm och bredden är 30 cm vilket gör att den inte är särskilt hög och är lång och smal. 

Bänken är tillverkad av sunkai-trä vilket är ett tåligt material som ger ett stilfullt intryck.  Benen är svarta och är tillverkade av metall vilket också är ett tåligt material. Bänken kan ta en maxbelastning på 60 kilo vilket styrker hur hållbar den är och du kan få plats med en TV och andra saker på den utan problem.

Den är utrustad med tre lådor som ger dig gott om utrymme för förvaring.

Pris: 11228 kr.

William

Om skribenten

Hej! Jag heter William och det är jag som skriver artiklarna är på Levahemma.se.


Jag bor själv i en villa med stor gård och älskar att fixa med huset och trädgården. Av allt jag lär mig från egna erfarenheter delar jag här för att hjälpa de som vill förbättra eller förenkla sitt vardagsliv.


Jag har alltid haft ett stort intresse för hus, trädgård, matlagning och allt annat som berör livet i hemmet. Därför blev det väldigt självklart för mig att starta bloggen Levahemma.se när idén kom till mig. Nu har hemsidan växt till en stor plattform med tusentals läsare som jag delar mina erfarenheter med.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}