Väckarklocka för svårväckta – Högljudda, vibrerande och smarta väckarklockor med ljus

William

5 januari, 2023

0  comments

Att vakna på morgonen är svårt för många och kan ställa till problem i vardagen. Om man slutar vakna av sin vanliga väckarklocka från mobilen är problemet ett faktum.

Du har säkert testat att sätta flera larm efter varandra, flytta mobilen långt från säcken och andra knep som sägs hjälpa svårväckta - men inget verkar fungera.

Då är en väckarklocka för svårväckta lösningen

Väckarklockans uppgift är att se till att vaknar varje gång den ringer så du kommer i tid till skolan och jobb för att slippa pinsamma telefonsamtal till chefen eller ogiltig frånvaro från lektionerna.

Det finns väckarklockor som är högljudda och vibrerar för att väcka dig som har svårt att vakna eller kliva upp på morgonen - Men det är inte den enda typen av väckarklockor som fungerar för att man ska vakna till ordentligt.

Vidare i artikeln listar jag vad som gör en väckarklocka bra för dig som har svårt att kliva upp eller vakna på morgonen och berättar om vilka funktioner du behöver värdera när du ska välja väckarklocka som kommer rädda dina morgnar.

Efter köpguiden av väckarklockor listar jag de bästa väckarklockorna för svårväckta, med vibrationer, högljudd eller ljusterapi.

Rätt väckarklocka för svårväckta

Högt ljud

För att väcka en person som har svårt att vakna kan högt och kraftigt ljud vara effektivt. Däremot är det inte alltid en så trevlig start på dagen. En bra väckarklocka för svårväckta ska vara kraftigt och kunna låta högt, men ljudet måste vara behagligt. Billiga och dåliga väckarklockor med högt ljud har ofta ett skärande och rasslande ljud på hög volym. 

Vibrationer

Vibrationer är effektivt för att få liv i svårväckta personer på morgonen. Det är även den vanligaste typen av väckarklocka för döva och hörselskadade. Det finns olika typer av vibrerande väckarklockor. De som vibrerar helt vanligt på sängbordet, eller de som placeras under kudden eller madrassen. Med rätt typ av vibration kan det göra att du snabbt vaknar på morgonen, även om du brukar ha svårt att vakna och kliva upp.

Smarta väckarklockor

Det finns väldigt många väckarklockor med olika funktioner som både kan vara bra och helt onödiga. Vissa väckarklockor kan visa tiden i taket medan andra långsamt lyser upp rummet för att efterlikna en soluppgång. Soluppgångs-funktionen har visat sig effektiv och uppskattad av många personer som har haft svårt att vakna på morgnarna.

Anslutning

Fundera över vilken typ av anslutning du vill att din väckarklocka ska ha. Vissa föredrar en batteridriven väckarklocka så de kan placera den vart som helst i rummet medan andra hellre vill ha en väckarklocka med eluttag så den aldrig riskerar att få slut på batteri.


Väckarklocka för svårväckta - Bäst i test

Bellman väckarklocka PRO

Bäst i test av väckarklockor för svårväckta är den smarta väckarklockan från Bellman. Väckarklockan är utrustad med vibration, ljud och ljus för att komma åt så många sinnen som möjligt när du ligger och sover som en stock.

Ljudet från väckarklockan ökar stegvis upp till över 100 dB, vilket nästan är lika högt som ljudet på en nattklubb. 

Vibrationen är av typen sängvibrator. Du placerar enheten under huvudkudden eller madrassen som börjar vibrera så fort väckarklockan ska ringa. Vibrationsenheten kopplas till väckarklockan genom sladden som ingår i köpet.

Ljuset från väckarklockan ett intensivt och kraftigt blixtljus som i kombination med ljudet och vibrationen kommer väcka allt från döva eller hörselskadade till svårväckta personer.

Väckarklockan Bellman PRO har även andra funktioner som gör det bättre än andra väckarklockor för svårväckta. Självklart visar den tiden och när klockan ringer, men den har även ett milt blått sken som kan lysa under natten för att hitta tillbaka till sängen om det är mörkt i rummet. 

Väckarklockan har även en nattlampa och en batterireserv som säkerställer att väckarklockan aldrig får slut på batteri och missar att väcka dig.


Philips wake up light

Om du har svårt att vakna på morgonen kan en väckarklocka med uppväckningsljus vara ett bra val för dig. Philips HF3500 är en sådan väckarklocka som gradvis ökar ljusstyrkan på morgonen, så att du vaknar på ett mer naturligt sätt. 

Väckarklockan har en snooze-funktion om du behöver lite extra sömn, och du kan enkelt ställa in ljusstyrkan som du föredrar. Med den här väckarklockan kan du starta dagen på rätt fot och vakna på ett mer behagligt sätt.


Hager Shake Awake Jumbo för svårväckta

Hager Shake Awake Jumbo är en väckarklocka som är speciellt designad för personer som har svårt att vakna på morgonen. Denna väckarklocka har en unik funktion som gör att den skakar på sängbordet för att väcka användaren. 

Den här funktionen kan vara användbar för personer med hörselskada eftersom ljudväckaren kan vara svår att höra. Väckarklockan har också en stor, lättläst LED-skärm som visar tid, datum och temperatur. 

Den har också en snooze-funktion som gör att du kan få en extra kvart att sova om du behöver det. Hager Shake Awake Jumbo är enkel att använda med sina knappar på ovansidan av enheten. 

Väckarklockan kan ställas in på en daglig, vecko- eller månadsbasis, vilket gör den perfekt för personer som behöver vakna på samma tid varje dag. Den här väckarklockan är också robust och tålig, vilket gör den perfekt för personer som vill ha en pålitlig väckare som kommer att fungera i många år. 

Klockan har också en låg energiförbrukning, så du kan vara säker på att den inte kommer att slita på din elräkning. 

Till alla sina bra funktioner är Hager Shake Awake Jumbo också tillgänglig för en rimlig pris. Allt som allt är detta en bra väckarklocka för svårväckta som vill ha en pålitlig och prisvärd lösning för att vakna på morgonen.


Tips för lättare vakna på morgonen

1. Se till att du har en regelbunden sömnrutin. Det kan hjälpa att gå och lägga sig på samma tid varje kväll och vakna upp på samma tid varje morgon, även på helgerna. 

2. Skapa en avslappnande miljö för sömn. Se till att du har ett svalt, mörkt och tyst sovrum, och använd mjuka kuddar och lakan för att göra sängen bekväm. 

3. Undvik att se på skärmar (tv, dator, mobiltelefon) en timme innan du går och lägger dig. Ljus från skärmar hämmar produktionen av melatonin, ett hormon som hjälper oss att somna. 

4. Utför avslappningsövningar, som t.ex. andningsövningar eller progressiv muskelavslappning, innan du går och lägger dig. Detta kan hjälpa dig att slappna av och somna lättare. 

5. Pröva att använda en väckarklocka med ljus eller ljud som gradvis ökar i styrka. Detta kan hjälpa dig att vakna upp på ett mer naturligt sätt, utan att bli ryckt upp ur sömnen av en skarp väckarklocka.

William

Om skribenten

Hej! Jag heter William och det är jag som skriver artiklarna är på Levahemma.se.


Jag bor själv i en villa med stor gård och älskar att fixa med huset och trädgården. Av allt jag lär mig från egna erfarenheter delar jag här för att hjälpa de som vill förbättra eller förenkla sitt vardagsliv.


Jag har alltid haft ett stort intresse för hus, trädgård, matlagning och allt annat som berör livet i hemmet. Därför blev det väldigt självklart för mig att starta bloggen Levahemma.se när idén kom till mig. Nu har hemsidan växt till en stor plattform med tusentals läsare som jag delar mina erfarenheter med.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}