Snyggaste diskstället 2023 – Bäst i test av smarta diskställ med droppbricka

William

28 december, 2022

0  comments

Ett diskställ behöver inte vara något tråkigt eller opraktiskt. Nuförtiden finns det flera diskställ som både är smarta med funktioner som underlättar handdisk och diskställ som faktiskt är snygga och blir som en prydnad i hemmet.

Ett diskställ behöver inte vara ett rostfritt, tråkigt galler som man helst ställer undan när man får besök. I den här artikeln får du se möjligheterna med ett snyggt och smart diskställ.

Nedan listar jag fyra viktiga punkter att fundera över innan du väljer ett vilket diskställ du ska köpa. Det är även dessa som ligger till grund för topplistan över de 5 snyggaste diskställen.

Att välja rätt diskställ - GUIDE

Underrede

Ett bra diskställ bör ha ett underrede, annars riskerar bänkytan under diskstället att bli ofräscht av bakterier som trivs bra där det är mycket fukt. Helst ska brickan under diskstället gå att plocka bort för att enkelt rengöra den, men det är inte krav.

Hopfällbart

Även snygga och smarta diskställ vill man ibland ställa undan. Det är även bra om du använder diskstället i båten, eller husbilen. Går det att fälla ihop diskstället får produkten ett pluspoäng!

Fack

Fack för olika typer av tallrikar, glas, bestick, knivar, muggar och koppar gör ett helt vanligt diskställ till en smart diskställ. En bestickhållare, som vattnet inte samlas i botten av, justerbara tallrikshållare som även passar skålar och flera nivåer som gör att du rymmer mer disk är mycket fördelaktigt när du diskar för hand.

Dränage

Ett smart diskställ ska gärna vara utrustad med dränage där vattnet får rinna ut, från diskställets bricka, ned i vasken. Det gör att risken för bakterieutveckling minskar då vattnet inte ligger kvar på brickan. Dessutom behöver du inte tömma den lika ofta eller torka av brickan efter varje användning

Snyggaste diskstället

Diskställ är traditionellt inte särskilt snygga, men nu finns det flera olika modeller med olika design och material. Allt från trä och bambu till stilrena mönster och material. 

Vidare i artikeln listar jag det snyggaste och smartaste diskställen i listan över de diskställ som är bäst i test.


Bästa diskstället

Diskställ Y-rack

Diskstället Y-rack från Joseph Joseph är ett snyggt diskställ med många smarta och praktiska funktioner. Diskstället tar rätt liten plats på en bänk men rymmer ändå mycket ren disk tack vare de två våningarna.

På övervåningen finns gott om plats för tallrikar, assietter och skålar. På nedre plan finns utrymme för kaffekoppar och glas. De diskade besticken sätter du i bestickhållaren som sitter på sidan av diskstället. Hållaren har hål i botten som låter vattnet rinna ned genom för att det inte ska bli ofräscht i botten av bestickhållaren.

Brickan under diskstället lutar lätt åt ena hållet för att låta vattnet rinna ut, tillbaka i vasken, genom en drängeringspip.

Avslutningsvis är diskstället väldigt enkelt att rengöra när det väl behövs eftersom det är möjligt att plocka isär. Det gör även eventuell förvaring av diskstället väldigt smidigt.


Snyggaste diskstället - Eva solo hopfällbart

Unikt i sin design gör Eva Solos hopfällbart diskställ till det snyggaste diskstället som passar i alla typer av kök.

Diskstället är runt med en svart droppbricka som samlar upp överflödigt vatten från den rena disken. När disken har torkat tömmer du vattnet ned i diskhon. Du kan sedan vika ihop diskstället eller låta det stå kvar på sin plats som en inredningsdetalj i hemmet.

Diskstället lämpar sig bäst i det lilla hemmet då diskstället inte rymmer särskilt mycket disk. Har du däremot tillgång till diskmaskin som sköter det mesta av diskandet är diskstället ett bra komplement och gör sig snyggt på bänkskivan.


Smartaste diskstället - Joseph Joseph Extended diskställ

Ett större diskställ med plats gott om plats för bestick, tallrikar, glas och andra köksattiraljer. Diskstället Joseph Joseph Extended är justerbar efter behoven i ditt hem.

Den dubbla bestickhållaren är flyttbar, dräneringen som tömmer droppbrickan är justerbar och hela diskstället går att dra ut för att rymma mer eller vika ihop för att spara plats.

Ett snyggt och smart diskställ som tydligt påvisar att det är skillnad på ett vanligt diskställ och ett smart diskställ.


Diskställ i trä

I många hem passar inte ett diskställ i speciellt utformningar eller mönster särskilt bra. Då är det snyggast med ett klassisk diskställ fast i trä.

Diskstället är modernt och stilrent. Det är tillverkat i bambu vilket både är hållbart och miljövänligt. Diskstället är dessutom hopfällbart och blir platt när du viker ihop det. Inte för att det är nödvändigt att ställa bort diskstället eftersom det gärna får stå framme.

Ett snyggt och enkelt diskställ som dessutom är prisvärt. Tyvärr finns det inte någon bestickhållare eller droppbricka - Men är det inte du behöver så är diskstället ett riktigt bra alternativ.


Tosca diskställ Yamazaki

Tosca är ett stilrent och snyggt diskställ i skandinavisk stil som är väl genomtänkt med snygg design i vitmålat, rostfritt stål och snygga trädetaljer.

Droppbrickan i vit plast fångar upp vatten från den rena disken som ställt på tork. Bestick och redskap som använts vid matlagning placerar du i behållaren för köksattiraljer med tre fack för enkel sortering.

Glas, tallrikar, skålar och annan disk placeras över respektive plats i diskstället.

William

Om skribenten

Hej! Jag heter William och det är jag som skriver artiklarna är på Levahemma.se.


Jag bor själv i en villa med stor gård och älskar att fixa med huset och trädgården. Av allt jag lär mig från egna erfarenheter delar jag här för att hjälpa de som vill förbättra eller förenkla sitt vardagsliv.


Jag har alltid haft ett stort intresse för hus, trädgård, matlagning och allt annat som berör livet i hemmet. Därför blev det väldigt självklart för mig att starta bloggen Levahemma.se när idén kom till mig. Nu har hemsidan växt till en stor plattform med tusentals läsare som jag delar mina erfarenheter med.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}