Bästa väckarklockan för döva och hörselskadade 2023

William

17 januari, 2023

0  comments

Väckarklockor är en viktig del av vår vardag, men för personer med hörselskador eller dövhet kan det vara svårt att hitta en klocka som fungerar för dem. Traditionella väckarklockor är för låga för att höras av personer med hörselskador eller omöjliga att höra för de som är döva.

En väckarklocka med vibration och ljus är att föredra då det väcker dig på morgonen genom andra sinnen än hörseln - Men det är viktigt att väckarklockan är anpassad för just döva och hörselskadade.

För att hjälpa till att hitta den perfekta väckarklockan för personer med hörselskador eller dövhet, har jag sammanställt en lista över våra bästa rekommendationer. 

Vi har tittat på funktioner som ljus- och vibrationslarm, samt olika typer av displayer som underlättar för dig med hörselskada eller dövhet. Dessutom har andra smarta egenskaper såsom snooze-funktioner och alarm-intervall undersökts.

Viktiga egenskaper för en väckarklocka för döva och hörselskadade

För att underlätta ditt val av väckarklocka har jag, innan vi går vidare till de bästa väckarklockorna för döva och hörselskadade 2023, samlat fyra egenskaper som är viktigt att tänka på när du ska välja väckarklocka.

Läs igenom dem och fundera över vad som är viktigast för dig eller personen du köper väckarklockan till och välj sedan vilken av väckarklockorna som är bäst för dig i topplistan nedan.

Ljuslarm

En av de viktigaste egenskaperna för en väckarklocka för döva och hörselskadade är att den har en stark ljusalarm. Detta säkerställer att personer med hörselskador eller dövhet kan vakna upp, oavsett om de är hörapparatbärare eller inte. En klocka med en stark ljuslarm kan vara särskilt användbar för personer som har svårt att höra höga toner.

Vibrationslarm

En annan viktig egenskap är att väckarklockan har vibrationslarm. Vibrationslarmet är bra för personer som är känsliga för ljud och för personer som inte hör ljud alls. Det finns olika typer av vibrerande väckarklockor. De klassiska väckarklockorna vibrerar på sängbordet men det räcker inte alltid.

En väckarklocka med vibration som ska hjälpa döva och hörselskadade att vakna har en vibrerande platta som man placerar under madrassen eller kudden. När klockan ringer kommer du att vakna av en stegrande vibration.

Stor och lättläst display

En annan viktig egenskap är att väckarklockan har en stor och lättläst display. Detta gör det lättare för personer med synproblem att se vad klockan visar, och det gör det också lättare för personer med dövhet att se vad klockan visar utan att behöva höra ljudet.

Extra funktioner

Det kan vara bra att välja en väckarklocka med extra funktioner som larmintervall, snooze-funktion, temperaturvisning, möjlighet att ställa flera alarm och mycket mer.. Dessa funktioner kan göra det enklare att anpassa väckarklockan efter ditt liv för att underlätta så mycket som möjligt.

Bästa väckarklockan för döva och hörselskadade

Bellman Väckarklocka Pro

hörsel

 En starkt vibrerande väckarklocka med blixtljus för att väcka personer med hörselskador eller dövhet. Den har ett flertal andra funktioner som gör det enklare för personer med hörselskador eller dövhet att vakna upp.

Först och främst, har den både ljus- och vibrationsalarm för att säkerställa att personer med hörselskador eller dövhet kan vakna upp, oavsett om de är hörapparatbärare eller inte. 

Ljuslarmen är extra stark för att vara synlig för personer med svårt att höra höga toner eller för dig som inte har någon hörsel alls. Vibrationsenheten placeras under kudden och väcker dig genom kraftiga vibrationer.

Klockan har också en stor och lättläst display med stora siffror, vilket gör det enkelt för personer med synproblem att se vad klockan visar. Väckarklockan har även andra funktioner som alarmintervall, snooze-funktion och temperaturvisning.

Bellman Väckarklocka Pro är anpassningsbar med en möjlighet att välja mellan olika alarmljud och ljudstyrkainställningar. Det gör det möjligt för personer med hörselskador eller dövhet att välja det som passar dem bäst.

Sammanfattningsvis är Bellman Väckarklocka Pro en klocka som erbjuder allt som behövs för personer med hörselskador eller dövhet. Den har både ljus- och vibrationsalarm, stor och lättläst display, extra funktioner och är anpassningsbar. Den är ett bra val för personer som söker en väckarklocka som kan anpassas efter deras behov.

Bellman Classic Väckarklocka

väckarur

Väckarklocka Bellman Classic är en annan bra väckarklocka för personer med hörselskador eller dövhet och det bästa alternativet om du inte vill ha en väckarklocka med starkt blixtljus.

Den väcker dig med högt ljud och kraftiga vibrationer under huvudkudden med hjälp av den tillhörande sängvibratorn när det är dags att stiga upp. Klockan har också en stor och tydlig urtavla med reglerbar bakgrundsbelysning samt stora knappar som gör det lätt att ställa tid och väckning.

Väckarklockan Bellman Classic har en gradvis stegrande väckningsignal som kan nå över 100dB för att väcka dig även om du har kraftigt nedsatt hörsel.

Urtavlan är som sagt stor och tydligt samt upplyst urtavla med belysning som går att justera efter smak och tycke. Väckarklockan är alltså även bra för personer med synproblem då den är mycket tydlig.

Väckarklocka Classic är ett bra val för personer som söker en väckarklocka med högt ljud och kraftiga vibrationer samt en stor och tydlig urtavla med reglerbar bakgrundsbelysning. Den är utan blixtljus men ändå mycket användbar för personer med hörselskador eller.

Hager Shaker Awake Jumbo

döv

Hager Shake Awake Jumbo är en annan bra väckarklocka för personer med hörselskador eller dövhet som också är något billigare än många andra väckarklockor för personer med nedsatt hörsel.

Vad som utmärker Hager Shake Awake Jumbo är att den har både vibrationsalarm och en högt ljudlarm med justerbar volym. Den har också en reglerbar väckningstid med gradvis stegrande väckningssignal från 30 minuter till en timma.

Väckarklockan har en stor och tydlig display med stora siffror, vilket gör det enkelt att se vad klockan visar när man är nyvaken. 

Klockan har en mängd extra funktioner som alarmintervall, snooze-funktion och temperaturvisning.

Väckarklockans kraftiga sängvibrator placeras under madrassen eller kudden för att säkert väcka dig på morgonen Den har även en ljusindikator som visar när alarmet är aktiverat.

Till detta så har den en batterireserv och stora, lättanvända reglage. Hager Shake Awake Jumbo är ett bra val för personer som söker en väckarklocka med högt ljud och kraftiga vibrationer samt en stor och tydlig display med extra funktioner utan att behöva betala särskilt mycket.

Häger Vibratoo - Väckarklocka för hörselskadade utan vibration

Har du nedsatt hörsel men inte på den nivån att du behöver en kraftig väckarklocka som blixtrar, lyser upp, vibrerare och piper över 100 dB? Isåfall är Häger Vibratoo ett bra alternativ.

Väckarklockan är betydligt billigare än andra väckarklockor för hörselskadade men har som sagt inte samma funktioner eller styrka.

När väckarklockan ringer stegrar volymen uppåt. Den uppnår rejält hög volym och kommer med säkerhet väcka dig även om du har nedsatt hörsel eller är svårväckt.

Väckarklockan vibrerar kraftigt på sängbordet men går inte att koppla till vibrationshet för placering under kudden eller madrassen. På väckarklockan finns en stor knappt med snooze-funktion i fyra minuters intervall.

William

Om skribenten

Hej! Jag heter William och det är jag som skriver artiklarna är på Levahemma.se.


Jag bor själv i en villa med stor gård och älskar att fixa med huset och trädgården. Av allt jag lär mig från egna erfarenheter delar jag här för att hjälpa de som vill förbättra eller förenkla sitt vardagsliv.


Jag har alltid haft ett stort intresse för hus, trädgård, matlagning och allt annat som berör livet i hemmet. Därför blev det väldigt självklart för mig att starta bloggen Levahemma.se när idén kom till mig. Nu har hemsidan växt till en stor plattform med tusentals läsare som jag delar mina erfarenheter med.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}