Swimspa bäst i test 2023 – Köpa swimspa (GUIDE)

William

10 februari, 2023

0  comments

Ett swimspa är utformad som en jacuzzi eller ett spabad men den är större till storleken och går att simma i eftersom de har inbyggda motströmmar. Därför ger swimspa effektiv träning såväl som att du kan använda den för avslappning.

Swimspa är särskilt vanligt bland elitsimmare eftersom du måste fortsätta simma för att inte åka tillbaka med strömmen och därför ger den bra simträning även på vintern. Men den fungerar minst lika bra för dig som inte är elitsimmare och vill få bra motion genom att träna simning. 

I den här artikeln kan du läsa mer om olika varianter av swimspa. Produkterna är jämförda sinsemellan utefter hur väl de uppfyller de egenskaper ett bra swimspa bör inneha såsom hur kraftiga och anpassningsbara vattenströmmarna är och hur väl den behåller värmen. Mer information om de egenskaper jag utgått från finns längre ner i texten. 

Swimspa - viktiga egenskaper

Med ett swimspa har du möjlighet att träna simning oavsett årstid och vilken tid på dygnet det är eftersom du tränar på hemmaplan. Dessutom har den funktioner som gör att den kan användas för att koppla av och mjuka upp spända muskler. För att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt swimspa är det viktigt att du väljer rätt.

Det som utgör det perfekta swimspabadet är att den ska vara av rimlig storlek för att du ska få plats med den på din uteplats. Badet ska ha inbyggda vattenströmmar som du kan anpassa efter behov och du ska även kunna reglera temperaturen som ska hålla i sig en bra stund. 

I den här delen kan du läsa mer om de faktorer som utgör det bästa swimspabadet. Egenskaperna har stått till grund för jämförelsen mellan de olika baden och därefter har jag tagit ut topplistan. Alla swimspabad har både massage för avkoppling  och motström för simning.

Anpassningsbara vattenströmmar

Du köper ett swimspa för att du vill kunna träna simning i det och därför ska vattenströmmarna vara kraftfulla och anpassningsbara för att du ska få ut så mycket som möjligt av din träning. Vattenströmmarna ska ge motstånd när du tränar men även ha masserande effekter om du vill använda badet för avkoppling. 

Värme och isolering

Swimspa ska ha en behaglig temperatur och vara värmande. Du ska själv kunna ställa in värmen på badet för att vattnet ska uppnå önskad temperatur. Men det är också viktigt att den inte blir för varm eftersom det kan vara farligt för din hälsa och därför ska den ha en maxgräns på omkring 45 grader celsius och uppvärmningen ska minst gå till 15 grader celsius.

Förutom att vattnet ska komma upp i en behaglig temperatur är det till stora fördelar om badet håller värmen. Därför ska den vara tillverkad med isolering som möjliggör en längre värmehållning.

Storlek och kapacitet

För att du ska kunna välja ett swimspabad som passar hos dig är det viktigt att produkterna är uppmärkta med hur stora de är på bredden och längden. På så sätt kan du mäta upp exempelvis uteplatsen för att ta reda på hur stort bad du kan ha och om produkten kan få plats. 

Den ska vara tillräckligt stor på längden och bredden för att du ska kunna ta simtag i den och ska ha utrymme för minst 2-3 personer att sitta i. Det finns både större och mindre varianter men det viktigaste är att den åtminstone ska vara tillräckligt stor för att en vuxen person ska kunna simma i den.

Swimspa Flood 853

swim-spa

Swimspabadet Flood 853 ger dig både spa och träningsmöjligheter. Den kommer i flera olika färgval både utvändigt och invändigt och du kan själv välja vilka färgkombinationer som kommer passa bäst hos dig.

Måtten för badet är 4300 x 2200 x 1300 mm och väger 690 kg. När den är vattenfylld väger badet 6190 kg. Det finns två liggplatser och en sittplats vilket ger gott om utrymme för flera personer att använda badet samtidigt.

Vattenströmmarna är kraftfulla och det finns ett kontrollsystem som gör att du kan anpassa vattenströmmarna efter behov. Med hjälp av kontrollsystemet kan du även reglera temperaturen och ställa in olika filteringslägen. Effekten för Flood 853 är 380 v och 50 Hz.

Badet är ergonomiskt utformat och ger din kropp stöd och komfort. Jetstrålarna ger kroppen massage som avlägsnar spänningar i muskler och leder. Du kan välja mellan rotationsmassage och direktmassage.

Swimbadet kommer med en ram av stål vilket gör att den står stabilt och den har en sluten botten som gör att ohyra inte tar sig in.

Värmen hålls bra badet då den är designad för att hålla vattnet varmt. Temperaturen kan bli mellan 15 och 42 grader celsius och den innehar ett antifrys läge.

Pris: 126 495 kr.

Swimspa Aqua s06

aquatic-therapy

Swimspabadet kommer i två etapper varav den ena är lite längre och kan användas för simträning. Andra delen kan användas som ett spa. Måtten för swimspabadet är följande:

  • Längd: 5850 mm.
  • Bredd: 2220 mm.
  • Höjd: 1110 mm.

Den väger 1053 kg, volymen är 8 kubikmeter och har den en total effekt på 12,5 kw.

Badet har sju bekväma sittplatser. Det finns två separata kontrollsystem för de olika baden och du kan exempelvis anpassa värmen. Temperaturen går att reglera mellan 15 och 42 grader celsius.

Badet är tillverkat av akryl och PU-isolering för högsta värmehållning. Det ingår även ett lock som hjälper till att hålla värmen. Badet har en kraftig stålram som gör att den står stabilt.

Swimspabadet är utrustad med LED-lampor, färglampor och flera varianter av jets som masserar kroppen på ett behagligt sätt.

Produkten finns i många olika färgval och du kan själv välja färgkombinationer både utvändigt och invändigt.

Pris: 214 995 kr.

Swimspa Flood 859

swimming

Swimspa Flood 859 är en större variant av ett swimsbanad då den innehar sex liggplatser och lika många sittplatser och poolerna är uppdelade i två etapper. Måtten för badet är 8100 x 2200 x 1400 mm och den väger totalt 1650 kg och har en vattenkapacitet på 12500 liter.

Badet har kraftiga vattenströmmar du kan kontrollera med kontrollsystemet. Kontrollsystemet används även för att anpassa värmen och den har flera filteringslägen. Den är ergonomiskt utformad och går i samklang med kroppens konturer och ger dig det stöd du behöver.

Massagestrålarna kommer åt på flertalet punkter och mjukar upp spända muskler och leder. Du kan välja mellan direktmassage och rotationsmassage.

Swimspabadet är tillverkat av hållbart akryl med PU-isolering som gör att värmen hålls och  badet står på en stadig ram av stål. Botten är solid och gör att värmen hålls bättre och gör att ohyra inte tar sig in i badet.

Den kommer i flera olika utföranden och du kan själv välja vilka färger den ska ha både utvändigt och invändigt.

Pris: 294 995 kr.

Swimspa Flood 860

relaxation

Poolen erbjuder simträningsmöjligheter med dess inbyggda kraftfulla vattenströmmar såväl som avslappning med avkopplande massage. Måtten för badet är följande: 5700 x 2200 x 1300 mm. Den väger 805 kg som den är och 9308 kg med vatten.

Swimspabadet har två  sittplatser och två  liggplatser och är bekväm att sitta i då den är ergonomiskt designad för att ge kroppen stöd och komfort där det behövs. Den är tillverkad av aristech akryl och har PU-isolering som gör att värmen hålls bra i badet.

Några exempel på isoleringslösnningar swimspabadet Flood 860 har är ett lock och tät botten.Temperaturen kan regleras mellan 15 och 42 grader celsius.

Med kontrollsystemet kan du göra inställningar efter behov. Det finns värmeinställningar såväl som olika filteringslägen. Du kan även välja mellan rotationsmassage eller direktmassage.

Swimspabadet kommer i olika färgval och du kan välja färg både invändigt och utvändigt.

Pris: 184 995 kr.

Swimspa Lofoten

hydromassage

Swimspa Lofoten är ett lyxigt och fullutrustat swimspa som har gott om utrymme för hela familjen. Badet är uppdelat i två delar varav den ena är för att träna simning och där finns kraftiga vattenstrålar som ger bra motstånd. Andra delen, den något mindre är ett spabad som ger skön avkoppling och massage som mjukar upp musklerna.

I spadelen finns det bekväma sittplatser med aromaterapi och i produkten ingår 2 stycken huvudkuddar för extra komfort. 

Måtten för swimspa Lofoten är 598 x 228 x 163/148 cm. Antalet platser i spadelen är två loungeplatser och en sittplats. I simdelen finns tre sittplatser.

Swimpumparna är 3 x 3HP vilket ger dig motstånd och bra simträning. Swimspadelen har 6 stycken kraftiga jets och i massage delen finns 83 jets. 

Vattenkapaciteten är 9400 L. Panelen är grå och karet är i färgen vit marmor och är tillverkad av acrylic aristech. Isoleringen R-10 är anpassat för det nordiska klimatet och håller värmen bra och den har inbyggda värmare på 2 x 3KW.

Ramverket är av rostfritt stål vilket gör att badet står stabilt och karet består av acrylic aristech. I produkten ingår ett lock och 2 stycken avtappningsventiler.

Pris: 299 900 kr.

Swimspa Hamar

pool

Swimspa Hamar har 4 stycken sittplatser och ger gott om utrymme för både träning, lek och avkoppling. Den har måtten 528 x 228 x 163 cm och väger 1100 kg. Vattenkapaciteten är 10 500 L.

Karet är tillverkat av akrylisk aristech och ramverket är av rostfritt stål vilket gör swimspabadet till tåligt och stabilt. Den har ett kontrollsystem som gör swimspabadet till anpassningsbart. Färgen på panelen är grå.

Swimspabadet har 38 jets för massage och har dubbla filter. I karet finns följande pumpar inbyggt:

  • 3 x 3 HP sim pumpar.
  • 1x2HP massage pumpar.
  • 1x1HP cirkulationspump.

Panelen har en tätningslist och är väl isolerat och behåller värmen bra med värmaren Balboa 3KW. I produkten ingår ett lock och belysning.

Badet är bekvämt, avkopplande och ger effektiv simträning. 

Pris: 249 000.

William

Om skribenten

Hej! Jag heter William och det är jag som skriver artiklarna är på Levahemma.se.


Jag bor själv i en villa med stor gård och älskar att fixa med huset och trädgården. Av allt jag lär mig från egna erfarenheter delar jag här för att hjälpa de som vill förbättra eller förenkla sitt vardagsliv.


Jag har alltid haft ett stort intresse för hus, trädgård, matlagning och allt annat som berör livet i hemmet. Därför blev det väldigt självklart för mig att starta bloggen Levahemma.se när idén kom till mig. Nu har hemsidan växt till en stor plattform med tusentals läsare som jag delar mina erfarenheter med.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}