Glasfiberpool med tak – Bäst i test 2023 – Köpa glasfiberpool med pooltak (GUIDE)

William

10 februari, 2023

0  comments

Glasfiberpooler är särskilt eftertraktade bland barnfamiljer då de är lätta att installera och en badsugen barnfamilj behöver inte vänta mer än ett par dagar förrän den är monterad och redo att användas. Dessutom är och de lättskötta och har mjuka kanter som minskar risken att någon skulle skada sig. Många väljer glasfiberpooler för att det är ett miljövänligare alternativ eftersom de inte kräver lika mycket uppvärmning som exempelvis ett spabad.

En glasfiberpool eller en kompositpool som det också kan kallas för används av både barn och vuxna för att ta ett svalkande bad eller för att få enkel motion. Det finns flera varianter av glasfiberpooler på marknaden och i den här artikeln kan du läsa mer om glasfiberpooler med tak. Taket fyller flera funktioner då det skyddar poolvattnet från att samla skräp och gör att värmen hålls bättre. 

Produkterna är utvalda för topplistan för att de innehar de funktioner en bra kompositpool med tak bör ha såsom användarvänlighet, hur lätt den är att underhålla och att poolens  material ska både förstärka och isolera. Du kan läsa mer om funktionerna längre ner i texten. Poolerna är jämförda sinsemellan och därefter är de rangordnade.

Glasfiberpool med tak - viktiga egenskaper

Med en glasfiberpool kan du ta dig ett svalkande dopp. Poolen ska vara bekväm att använda för både barn, äldre och vuxna och därför är det viktigt att den har mjuka kanter och är halkfri. Förutom att den ska vara utformad för att alla ska kunna använda poolen på ett bekvämt sätt finns det andra egenskaper som utgör den perfekta glasfiberpoolen.

I den här delen får du mer information om de faktorer jag utgått från när jag jämförde och valde ut produkterna för topplistan vilken även fungerar som en köpguide så att du kan själv avgöra vilken pool som blir bäst för dig.

Sittytor och trapplösning

Den bästa glasfiberpoolen är den som är bekvämast att använda. Kanterna ska vara rundade för att minska risken att någon gör sig illa. Poolen ska ha en trapplösning som ska kännas stabil och säker att använda även för barn och äldre och det ska inte finnas några risker för halkning.

Poolen ska vara framtagen med enkla men bekväma sittytor så att ni kan sitta ner på ett avslappnat sätt. Sittplatserna ska vara tillräckligt breda för att en vuxen ska kunna sätta sig ner bekvämt i poolen. 

Hållbarhet och isolering

Det material som poolen är tillverkad av är viktig av flera anledningar. Materialet ska bidra till poolens hållbarhet för att du ska kunna ha glädje av den i många år framöver. Dessutom är materialet viktigt för att det ska isolera mot kyla för att bibehålla en behaglig temperatur i vattnet. 

Lättskött och hygienisk

Poolen ska vara lätt att sköta om. Därför ska den vara tillverkad av ett material där alger i första taget inte kan uppstå. Det ska vara lätt att göra rent poolen och den ska vara utrustad med filter som gör att vattnet håller sig fräscht eftersom ett smutsigt vatten kan bidra till flera otrevligheter du vill undvika.

Pool med pooltak kristall

simning

Glasfiberpoolen Kristall har måtten 5,50 x 2,80 x 1,40 m. Den är framtagen med integrerad trapplösning som gör att du kan ta dig ner i poolen på ett smidigt sätt utan någon större risk för halkning och poolens alla kanter är mjuka. Trappan kan används som sittplats. Utöver trappstegen finns det integrerade sittplatser runt om i hela poolen vilket gör att det finns gott om sittplatser.

Poolen innehar flera skikt som fyller olika funktioner. De hjälper till att stärka upp poolen och gör den stabil och andra skikt har isolerande egenskaper vilket gör att vattnets temperatur hålls behaglig. Skikten har även en ytlig funktion då de bidrar till att poolen ser snygg ut.

I produkten ingår en cirkulationspump som gör att vattnet håller sig fräscht och den innehar ett sandfilter vilket bidrar ytterligare till att poolen hålls ren. Det ingår ett poolvårdspaket du använder för att sköta om poolen. Andra saker som ingår i produkten är:

  • Tyst värmepump.
  • Belysningspaket med tillhörande fjärrkontroll.
  • Koppling.
  • Slangar.
  • Breddavlopp.

Pooltaket består av klarglas som ger både poolen och dig bra skydd.

Glasfiberpoolen har en garanti på 10 år och är tålig och hållbar. Den är hygienisk och är lätt att sköta om.

Pris: 226 000 kr.

Glasfiberpool med pooltak klarglas Kung

glasfiber

Glasfiberpoolen Kung har en rektangulär form och har måtten 8,50 x 3,70 x 1,55 m. Den är tillverkad med en integrerad halkfri trapplösning som gör att du enkelt kan ta dig ner i poolen. Trappstegen fungerar även som sittplatser och det finns fler sittplatser runt om i poolen. Kanterna är mjuka vilket gör poolen till bekväm och användarvänlig.

Med poolen kommer ett pooltak av klarglas/antracit som skyddar mot att skräp ska samlas i vattnet och gör att värmen hålls bättre.

Glasfiberpoolen är uppbyggd med flera skikt som bidrar till polens stabilitet och hjälper till att  täta och isolera. Skikten finns också där av estetiska skäl och gör poolen tilltalande att se på.

I produkten ingår en cirkulationspump och ett sandfilter som gör att vattnet håller sig fräscht och hygieniskt. Den är lätt att sköta om och det ingår ett vårdpaket för att du ska kunna ta hand om poolen på bästa sätt.

Värmepumpen gör att värmen hålls i en behaglig temperatur. Andra exempel på vad som ingår i produkten är ett belysningspaket med fjärrkontroll, ett breddavlopp samt koppling och slangar.

Poolen är tillverkad av ett slitstarkt material som och dess stomme har en garanti på 10 år.

Pris: 333 000 kr. 

Glasfiberpool med pooltak diamant

swimmingpool

Glasfiberpoolen Diamant har en rektangulär form och måtten för poolen är 6,50 x 3 x 1,55 meter. 

På ena kortsidan av poolen finns en trappa med breda trappsteg som gör att du enkelt kan ta dig ner i poolen. Trappstegen är halkfria och kan även användas som sittplatser. Förutom att trappstegen kan användas som sittplatser finns det integrerade sittytor runt om i hela poolen. Kanterna är mjuka och det finns därmed ingen större risk att någon skulle göra sig illa på dem.

Glasfiberpoolen är uppbyggd i flera skikt som fyller olika funktioner. En del stärker poolen och gör den stadig och andra finns där för att isolera och täta. Det ingår en poolvärmepump som gör att poolvattnet hålls i en behaglig temperatur. 

Materialet är hållbart och är enkelt att få rent vid behov och det ingår ett poolvårdspaket. Vattnet hålls fräsch med hjälp av den cirkulationspump som ingår i köpet och det finns ett breddavlopp.

Pooltaket är tillverkat av klarglas och fyller sina funktioner väl. I produkten ingår ett belysningspaket du kan kontrollera med den tillhörande fjärrkontrollen. Glasfiberpoolen har en 10 års garanti.

Pris: 252 000 kr.

Glasfiberpool med tak Carat

fiberglass

Glasfiberpoolen har ett tak av klarglas som skyddar poolen på ett effektivt sätt. Poolen har en rektangulär form och på ena kortsidan finns en integrerad trappa med breda trappsteg som känns säker att använda. Den är halkfri och eftersom trappstegen är breda kan de också användas som sittplatser.

Poolen är framtagen av ett tåligt material som är lätt att få rent vid behov. I produkten ingår ett poolvårdsset du kan använda för skötsel av poolen. Det ingår även en cirkulationspump som skapar ett bra vattenflöde vilket bidrar ytterligare till att vattnet håller sig fräscht och hygieniskt. Ett sandfilter kommer med köpet. 

Den är uppbyggd med skikt som finns där för att stabilisera och stärka poolen. Skikten har också isolerade och tätande egenskaper som gör att temperaturen hålls bättre. Med glasfiberpoolen kommer en effektiv värmepump som används för att få önskad temperatur i vattnet.

Det finns ingår också ett breddavlopp, slangar, kopplingar och ett belysningssystem du styr med fjärrkontrollen. Glasfiberpoolen Carat har en garanti på 10 år.

Pris: 308 000 kr. 

Glasfiberpool med pooltak Rubin

Glasfiberpoolen Rubin har måtten 3,50 x 2,20 x 1,10 m vilket gör att den är något mindre i jämförelse med liknande pooler som finns på marknaden. Men den innehar flertalet sittplatser och flera personer kan få plats i poolen utan att det blir trångt. 

I poolen finns en trappa och trappstegen kan användas som sittplatser. Kanterna är mjuka och det finns ingen större risk för skador eller halkning. Poolen är uppbyggd med flera skikt som har olika funktioner. Skikten tätar och isolerar såväl som att de stärker poolen så att den  står stabilt. Skikten finns även där för att göra poolen estetiskt tilltalande.

I produkten ingår en värmepump som hjälper vattnet att hålla värmen. Andra exempel på vad som ingår i köpet är:

  • Ett belysningspaket och en tillhörande fjärrkontroll.
  • Koppling och slangar.
  • Pooltak som ger poolen bra skydd.
  • Ett breddavlopp.

Poolen är tillverkad av ett hållbart material som är lätt att sköta om. Det ingår även en cirkulationspump som gör att vattnet får ett bra flöde gör att vattnet hålls hygieniskt. För ytterligare skötsel av poolen kan du använda det vårdkit som ingår i köpet.

Pris: 189 000 kr.

William

Om skribenten

Hej! Jag heter William och det är jag som skriver artiklarna är på Levahemma.se.


Jag bor själv i en villa med stor gård och älskar att fixa med huset och trädgården. Av allt jag lär mig från egna erfarenheter delar jag här för att hjälpa de som vill förbättra eller förenkla sitt vardagsliv.


Jag har alltid haft ett stort intresse för hus, trädgård, matlagning och allt annat som berör livet i hemmet. Därför blev det väldigt självklart för mig att starta bloggen Levahemma.se när idén kom till mig. Nu har hemsidan växt till en stor plattform med tusentals läsare som jag delar mina erfarenheter med.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}