Pizzaugn Gasol Bäst i test 2023 – Hemmagjord pizza i pizzaugn

William

17 februari, 2023

0  comments

Att laga hemmagjord pizza kan vara gott i vanlig ugn. Men det blir ännu godare om den tillagas i en pizzaugn. Pizza gräddas betydligt snabbare i en pizzaugn då den kommer upp i högre temperaturer. Numera finns det flera olika varianter av pizzaugnar och du kan välja drivmedel efter vad som passar dig bäst.

En variant av pizzaugn är de som drivs av gasol. I den här artikeln kan du läsa om de bästa pizzaugnarna som drivs av gasol. De har alla blivit utvalda för artikeln för att de innehar önskade egenskaper en bra pizzaugn ska göra.Till exempel att tillagningstiden är kort och att värmen fördelas jämnt inuti ugnen.

Längre ner får du mer information om de egenskaper som utgör den bästa gasoldrivna pizzaugnen. Egenskaperna har även stått till grund för jämförelsen mellan produkterna och därefter har de rangordnats.

Pizzaugn gasol - viktigt att tänka på

Du införskaffar en pizzaugn som drivs av gasol för att du vill kunna laga en riktigt god pizza även på hemmaplan. Det ska gå snabbt för pizzan att gräddas och den ska vara säker att använda. Utöver tillagningstid och säkerhet finns det andra saker som är bra att tänka på inför ditt val av pizzaugn. 

I den här delen kan du läsa mer om vilka egenskaper jag utgått från när jag valde ut produkterna för topplistan. Det kan även vara av intresse för dig eftersom det kan underlätta  att veta vad du bör kolla efter när du väljer ut den pizzaugn som passar dig bäst.

Effektivitet

En bra pizzaugn ska vara effektiv att använda. Det ska inte ta särskilt lång tid för pizzan att gräddas i den. Det är för att pizzaugnar för hemmabruk är mindre än de som finns på pizzerior och för att hela familjen ska kunna äta ungefär samtidigt underlättar det om den kommer upp i höga temperaturer och gräddar pizzan på en kort stund.

Luftflöde och stabilitet

Eftersom en ugn kan komma upp i mycket höga temperaturer är det viktigt att den är säker att använda. För att minska risken för eldspridning ska den ha en skorsten, en öppning eller andra lösningar som bidrar till ett bra luftflöde.

Det är också viktigt att pizzaugnen står stabilt eftersom det annars kan bli en säkerhetsrisk. Därför ska den vara utrustad med rejäla ben så den står stadigt på marken eller kunna ställas direkt på bordet och vara tillverkad av ett rejält material.

Storlek och transportering

Pizzaugnen ska vara kompakt till storleken för att du ska kunna förflytta ugnen eller packa med den när du vill använda den på en annan plats än hemma. Om det är en större variant ska den vara utrustad med hjul för att den ska kunna flyttas på ett smidigt sätt.

Du ska kunna förvara pizzaugnen utan att den tar upp plats. Därför ska den vara mindre till storleken. Men inte för liten för att åtminstone kunna tillaga en pizza.

Pizzaugn Vomero

pizzabagare

Pizzaugnen Mustang Vomero är en gasoldriven pizzaugn. Storleken på pizzaugnen är 54,6 x 53 x 57 cm vilket innebär att den är kompakt och smidig att ta med sig då den inte heller väger speciellt mycket.

Brännarens högsta effekt är 5,6 Kw och ugnens temperatur kan bli upp till 500 grader. Pizzan är effektiv och gräddas på nolltid. Värmen fördelas jämnt och pizzan får en jämn gräddning.

I produkten ingår en pizzasten som är 40,5 x 40,5 x 2 cm som du använder för att grädda pizzan. Pizzastenen gör att pizzans botten blir krispig och hjälper till att lagra värme då den är tillverkad av kordierit. 

Pizzaugnen är utrustad med en skorsten vilket gör att värmen och röken stiger och den har en öppning som gör att det blir ett bra luftflöde i ugnen. Därmed finns det inga större risker för att den ska bli överhettad trots dess höga temperaturer.

Den är tillverkad av rostfritt stål. Stål är ett tåligt material som är rejält och stabilt. Nedtill är den utrustad med fyra stadiga ben. Benen går att fälla ihop och du kan förvara pizzaugnen eller transportera den på ett smidigt sätt.

Pris: 3195 kr. 

Pizzaugn forno nonno peppe

pizzeria

Pizzaugnen går på gasol. Yttermåtten är 82 x 76 cm och innermåtten är 52 x 60 cm. Den väger totalt 65 kilo och är rejäl och stabil.

Ugnen kommer snabbt upp i värme och pizzan gräddas på någon minut vilket gör att den är effektiv. Den maximala temperaturen är upp till 500 grader celsius. På sidan av ugnen finns en termostat så du kan ha koll på temperaturen.

Den är tillverkad av rostfritt stål som tål höga temperaturer bra och är utrustad med professionell isolering. Isoleringen gör att den är mycket värmetålig samtidigt som det hjälper till att hålla värmen och den använder inte gas i onödan. Värmen fördelas jämnt i ugnen och du får en jämn, fin yta på pizzan.

Bakstenen är 50 x 50 cm och är tillverkad av lavasten som gör att värmen hålls längre. Pizzaugnen är utrustad med en skorsten och den har en öppning som skapar ett bra luftflöde vilket minskar risken för överhettning.

Pris: 13895 kr.

Gas & vedad pizzaugn

kamin

Pizzaugnen är en kombiugn och kan drivas med antingen ved eller gasol. Det gör ugnen till mångsidig och du kan anpassa den efter vad du vill tillaga i ugnen. Måtten för pizzaugnen är följande:

  • Bredd: 82 cm.
  • Höjd: 120 cm.
  • Djup: 73 cm.

Den är därmed av större storlek. Pizzaugnen väger 62 kg men tack vare hjulen är den lätt att flytta på. Hjulen är låsbara och ugnen står stabilt. Stekytan är 64 x 75 cm vilket ger dig gott om utrymme för att tillaga pizza eller något annat i ugnen.

Pizzaugnen är effektiv och dess uppvärmningstid är omkring 20 minuter. När den har kommit upp i önskad temperatur är den effektiv och kan grädda pizza på en kort stund. Fördelen med att den är större är att du kan tillaga flera pizzor samtidigt. Ugnen är utrustad med en termostat du kan använda för att reglera eller ha koll på temperaturen.

Ugnen är utrustad med en termostat som möjliggör att du kan ha bättre koll på temperaturen. På ugnens nedre del finns en askbehållare som är lätt att komma åt och kan tömmas vid behov. Den har även en skorsten som minskar risken för rökbildning och värmen stiger uppåt vilket skapar ett bra luftflöde och skorstenen har ett praktiskt handtag.

På framsidan av ugnen finns en ugnslucka du enkelt kan öppna och stänga. Handtagen är av trä.Trä är ett material som inte blir överhettat och det finns därmed ingen risk att du bränner dig.

I produkten ingår flera användbara redskap du kan använda för matlagning. Du får med en pizzaspade, pizzaskärare, borste till ugnen, pizzasten och skrapa. Det ingår även krokar så du smidigt kan hänga upp verktygen på sidan av pizzaugnen.

Nedtill finns ett hyllplan du kan använda för förvaring. Till exempel ved. Regulator köpes separat.

Pizzaugnen är tillverkad av rostfritt stål vilket gör den till hållbar.

Pris: 9683 kr.

Coolest gasoldriven pizzaugn

pizzor

Pizzaugnen är gasoldriven och är mycket effektiv då den kan grädda en pizza på bara 60 sekunder. Måtten för pizzaugnen är följande:

  • Längd: 62 cm.
  • Bredd: 40 cm.
  • Höjd: 30 cm.

Den är därmed kompakt och lätt att flytta vid behov. Med produkten kommer en pizzasten som är 34 x 34 cm som du använder för att grädda pizzan. I produkten ingår även en gasbrännare. Men det ingår inte en gasolslang vilket du behöver köpa till själv.

Temperaturen i ugnen kan bli upp till 500 grader och du kan justera värmen genom regulatorn som finns på sidan av ugnen vid ena benet. Värmeeffekten är upp till 4,4 Kw vilket styrker dess effektivitet. Ugnen uppnår höga temperaturer på några minuter och värmen fördelas jämnt i ugnen vilket gör att pizzan får en fin yta.

Den står stabilt på fyra ben av metall som du enkelt kan fälla ner vid behov och är lätt att packa ihop och få med sig och öppningen möjliggör ett bra luftflöde i ugnen.

Pris: 2384 kr.

Pizzaugn gasoldriven

ugnen

Pizzaugnens utvändiga mått är 91 x 88 x 43 cm och den är kompakt och kan ställas stabilt på bordet. Den är gasoldriven och dess strömförsörjning är 0,1 KW 6 Kw/h, 2800 Pa vilket styrker att den är kraftfull och kommer upp i värme på ett par minuter.

Den kan nå upp till 450 grader celsius vilket är något mindre i jämförelse med andra gasoldrivna pizzaugnar från andra varumärken. Men den gör sitt jobb väl och gräddar din pizza på en kort stund.

På sidan av ugnen finns två termostater du kan använda för att kontrollera temperaturen och anpassa efter behov. Det finns även en på och avslagningsknapp.

Ugnsluckan har ett litet fönster du kan använda för att se om pizzan är färdig utan att släppa ut varm luft. På sidan finns ett praktiskt handtag.

Invändiga måttet för pizzaugnen är 60 x 60 x 15 cm och du kan få plats med en pizza i taget. Värmen fördelas jämnt i ugnen och pizzan får en jämn yta.

Pris: 6299 kr.

William

Om skribenten

Hej! Jag heter William och det är jag som skriver artiklarna är på Levahemma.se.


Jag bor själv i en villa med stor gård och älskar att fixa med huset och trädgården. Av allt jag lär mig från egna erfarenheter delar jag här för att hjälpa de som vill förbättra eller förenkla sitt vardagsliv.


Jag har alltid haft ett stort intresse för hus, trädgård, matlagning och allt annat som berör livet i hemmet. Därför blev det väldigt självklart för mig att starta bloggen Levahemma.se när idén kom till mig. Nu har hemsidan växt till en stor plattform med tusentals läsare som jag delar mina erfarenheter med.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}