Bästa knivrullen 2023 – Förvara vassa knivar i knivväska

William

11 februari, 2023

0  comments

En knivrulle är en sorts knivväska som du kan vika eller rulla ihop och används för att på ett praktiskt, säkert och smidigt sätt packa ned och transportera köksknivar. Det är viktigt att knivarna ligger skyddade för att minska risken att du eller någon annan skulle göra sig illa på ett vasst knivblad.

Vidare i artikeln kan du läsa mer om de bästa knivrullarna som finns på marknaden. De har alla hamnat på topplistan för att de uppfyller de krav som en bra knivrulle bör ha. Till exempel säkerhet, hållbarhet och hur många knivar den har plats för. Längre ner i texten får du mer information om de egenskaper jag utgått från vid valet av de bästa knivrullarna 2023.

Knivrullens viktigaste egenskaper

Du köper en knivrulle för att du vill kunna förvara dina bästa köksknivar på ett smidigt och säkert sätt när du ska ta med dem från ett kök till ett annat. Därför är det viktigt att du väljer rätt sorts knivrulle.

Det som utgör den bästa knivrullen är att den är tillverkad av ett material som är tåligt och är utvecklad för att knivarna ska hållas på plats ordentligt. Sedan är det också bra om den är uppmärkt med hur många knivar du kan förvara i den för att du ska köpa den knivrulle som passar dina behov bäst. Du ska åtminstone få plats med 6 stycken knivar i rullen. 

Utöver material och förvaring finns det andra egenskaper som gör en knivrulle till både bra och säker. I den här delen kan du läsa mer om de egenskaper en bra knivrulle bör inneha för att du ska bli nöjd med produkten. Det är även dessa faktorer som stått till grund för jämförelsen mellan de olika knivrullarna. 

Tåligt material

Eftersom du lägger i knivar med vassa blad i knivrullen är det viktigt att den är tillverkad av ett material som knivbladet inte kan skära igenom. Annars finns risken att du eller någon annan skulle göra sig illa på bladet eller att det skär upp väskan du burit rullen i.

Förutom att materialet ska vara tåligt mot de vassa knivbladen är det också till fördel om materialet tål fukt och är lätt att få rent. Materialet ska vara av hög kvalitet för att du ska ha användning av din knivrulle i många år framöver. 

Praktisk och säker förvaring

Knivrullen ska vara utrustad med fickor, fack eller andra lösningar som gör att du kan placera dina knivar i den. Knivarna ska ligga ordentligt på plats i väskan och de ska inte flyttas runt eftersom det kan göra att knivbladen slits mot varandra. Därför ska den inneha flikar,mellanlägg eller band som gör att knivarna är skyddade och hålls på plats.

Kompakt

Väskan ska vara kompakt. Därför ska den vara av bra storlek för att du ska kunna bära med knivrullen och knivarna på ett smidigt sätt. Den ska vara tillräckligt stor för att knivarna ska få plats i den. Men när väskan viks eller rullas ihop ska den bli så kompakt som möjligt eftersom det gör den till praktisk. Du ska med enkelhet kunna rulla ihop väskan och ta med dig den.

Därför ska den gärna ha ett handtag eller vara lagom stor att bara bära med sig i handen.

Stängning

Knivrullen ska inneha någon typ av stängning för att det försäkrar dig om att knivarna ligger på plats inne i väskan. Några exempel på bra lösningar för stängning av väskan är blixtlås, knapphållare, band och spännen eller någon annan typ av stängningsanordning som är lätt att använda och försluta vid behov.

Knivrulle Global G-668/16

kockkniv

Knivrullen kommer från varumärket Global som är en stor tillverkare av knivar. Men den kan användas för förvaring av knivar från andra varumärken då den passar knivar i flera storlekar.

Den är tillverkad av slitstarkt nylon. Förutom att nylon är ett tåligt material är det också ett material som är lätt att rengöra med exempelvis en fuktig trasa. Knivrullen har plats för 16 stycken knivar och den är utrustad med fickor i olika storlekar för att du ska kunna ha med dig både breda och smala knivar eller andra typer av köksverktyg.  

Inne i väskan finns det mellanlägg som finns där för att minska risken för att knivarnas vassa blad ska ska stöta i varandra vilket kan göra att de slits. Mellanläggen bidrar även till att knivarna ligger ordentligt på plats.

Knivrullen är lätt att rulla ihop och försluts med ett blixtlås och band. I produkten ingår en bärrem vilket gör knivrullen till praktisk och enkel att få med sig. Den är 52,5 cm x 21 cm x 4 cm och tar därmed inte upp särskilt stor plats.

Pris: 1199 kr.

Knivrulle Opinel 8 knivar koskinn

väska

Knivrullen är tillverkad av äkta koskinn. Materialet är mycket slitstarkt och kommer att hålla i många år framöver. Kosskinnet står emot slitage bra och påverkas inte särskilt mycket av de vassa knivbladen. Den har en enkel och stilren design som tilltalar de flesta.

Knivrullen har plats för 8 stycken knivar som placeras i ett fack med bladet nedåt. Knivbladen separeras med beslagen som finns placerade mellan facken och det finns ingen större risk att bladen slits mot varandra. Inuti rullen finns flikar av skinn som du lägger över knivarna vilket ger dem extra skydd.

Den är lätt att rulla ihop och försluts med band och knappar. Måtten är 39 cm på höjden och  58 cm på bredden och är därmed kompakt och enkel att bära med sig i handen.

Pris: 2508 kr. 

Opinel knivrulle

knivar

Knivrullen är tillverkad av syntetläder. Syntetläder är ett tåligt material som håller för det mesta. Den kommer i färgen brun och har en enkel och stilren design.

Den har plats för 8 stycken knivar och knivarna kan vara som mest 21 centimeter vilket ger dig gott om plats för olika typer av knivar. Knivarna placeras i fickor som är förslutna vilket minskar risken för att bladen ska slitas mot varandra.

Knivrullen är enkel att rulla ihop och försluts med hjälp av knappar och remmar. Inne i väskan finns skyddande flikar som du sätter över knivarna innan du rullar ihop knivrullen. Flikarna bidrar ytterligare till att knivarna ligger på plats och det ger dem extra skydd. Rullen är kompakt och tar inte upp mycket plats och den är praktisk och enkel att få med sig.

Pris: 987 kr.

Knivrulle 10 knivar Global

kniv

Väskan kommer från det populära knivvarumärket Global men den går att använda även om du har knivar från andra varumärken.

Den är tillverkad av nylon vilket är ett tåligt material som dessutom är mycket enkelt att få rent bara genom att använda en fuktig trasa. Knivrullen har plats för 10 stycken knivar vilket ger dig gott om utrymme för att packa ned och transportera de knivar du behöver. I väskan finns flikar av tyg som används för att separera och skydda knivbladen för att minska risken att de stöter i varandra och minskar risken för slitage.

Knivarna förvaras på ett säkert sätt och placeras i fickorna som har plats för både smalare och bredare knivar vilket gör den till praktisk. För att försluta knivrullen använder du blixtlåset. Därefter kan du vika eller rulla ihop väskan och förluta den ytterligare med de remmar som finns placerade på utsidan av väskan.

Knivrullen är 15 x 15 cm vilket gör den till kompakt och är enkel att få med sig.

Pris: 629 kr.

Surudoi knivrulle Canvas

knife

Knivrullen Canvas är tillverkad av ett canvastyg som är mycket slittåligt. Förutom att den är tillverkad av canvastyg har den detaljer av skinn som gör knivrullen till estetiskt tilltalande.

Den finns i två olika storlekar och du kan välja mellan 8 eller 6 stycken knivar. Knivarna placeras i fickorna som är förslutna och ger bra skydd. Bladen säkras ytterligare med det fixeringsband av kardborre som finns på insidan av väskan. Det finns även en tygflik av canvas som du sätter över knivarna innan du viker ihop väskan för ytterligare skydd.

Knivrullen försluts med beslagen som är tillverkade av mässing. Den är enkel att rulla ihop och är smidig att bära med sig  och tar inte upp särskilt mycket plats.

Pris: 1157 kr.

Zwilling knivväska

verktyg

Knivväskan har plats för 7 stycken knivar. Längden på väskan ligger på 46 cm vilket innebär att du kan få plats med även de större kockknivarna såväl som de mindre. Den är tillverkad av polyester vilket är ett tåligt material. Måtten för väskan är  9.25 x 85 x 1 cm. Totalt väger den 300 gram och är därmed lätt och kompakt.

I väskan finns det fack som du placerar knivarna eller andra köksredskap i. Fickorna är förslutna och med hjälp av kardborrebandet som finns på insidan av väskan kan du sätta knivarna på plats ytterligare.  

Den är lätt att vika ihop och på utsidan försluts den med hjälp av band och tillhörande spännen som gör att den försluts ordentligt. Därefter är den kompakt och enkelt att få med sig.

Knivväskan från Zwilling är den billigaste varianten av en knvirulle och den kostar 407 kr.

William

Om skribenten

Hej! Jag heter William och det är jag som skriver artiklarna är på Levahemma.se.


Jag bor själv i en villa med stor gård och älskar att fixa med huset och trädgården. Av allt jag lär mig från egna erfarenheter delar jag här för att hjälpa de som vill förbättra eller förenkla sitt vardagsliv.


Jag har alltid haft ett stort intresse för hus, trädgård, matlagning och allt annat som berör livet i hemmet. Därför blev det väldigt självklart för mig att starta bloggen Levahemma.se när idén kom till mig. Nu har hemsidan växt till en stor plattform med tusentals läsare som jag delar mina erfarenheter med.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}