Bästa förvaringstältet – Garagetält och popup-tält för förvaring av fordon och saker

William

6 december, 2022

0  comments

Med ett förvaringstält, eller ett garagetält som är en annan benämning på produkten kan du förvara din bil, båt, husvagn eller något annat fordon utomhus på ett smidigt och säkert sätt. Förutom att de kan användas för att parkera fordon fungerar det minst lika bra som tillfällig förvaring av diverse ägodelar. Oavsett av vilken anledning du behöver ett förvaringstält kan det kännas svårt att veta vilket tält du ska köpa.

Därför kommer du i den här artikeln få mer information om de bästa förvaringstälten som finns på marknaden.

Produkterna har hamnat på topplistan efter hur bra de uppfyller de kriterier jag utgått från när jag valde ut de bästa förvaringstälten. Vidare i artikeln kan du läsa mer om de egenskaper som utgör det bästa tältet för förvaring. Till exempel vilken storlek tältet har, hur enkelt det är att montera och hur tåligt det är.

Förvaringstältets viktigaste egenskaper

Ett förvaringstält används som en tillfällig lösning när du inte kan använda ditt garage eller om du är i behov av ett extra utrymme för förvaring. Därför är det viktigt att du väljer rätt sorts tält för att din bil eller dina ägodelar ska få bra skydd mot väder och vind.

Det som utgör det bästa tältet för förvaring är dess kapacitet och tålighet. Utöver storlek och material finns det andra egenskaper som jag har kollat efter när jag valt ut och jämfört de olika produkterna.

I den här delen får du mer information kring de kriterier jag utgått från när jag valde ut de bästa garagetälten vilket även kan vara intressant att läsa för dig som ska köpa ett förvaringstält eftersom det kan göra valet lite enklare när du vet vilka kriterier du ska kolla efter.

Storlek

Du köper ett förvaringstält för att du ska kunna förvara ett större fordon i det. Därför är det viktigt att tältet är av en rymlig storlek för att du ska kunna få plats med det du behöver. Det ska inte kännas trångt eller svårt att köra in bilen i tältet och därför ska den inte vara för liten. Sedan kan du ha begränsat med utrymme på tomten och behöver därmed välja en mindre storlek och därför är det viktigt att produkten är tydligt uppmärkt med vilka mått den har. 

Vattenresistens, vindskydd och tålighet

Garagetältets material är viktigt för att tältet ska hålla bra. Du väljer att köpa ett garagetält för att skydda bilen mot väder. Därför är det viktigt att tältet är tillverkat av ett material som är vattenresistent och står emot väder och vind. Stommen ska bestå av ett starkt material för att det ska kunna hålla upp tältet ordentligt.

Stabilitet

Det är viktigt att tältet står stadigt på plats. Därför ska den komma med en stabil stomme för att minska risken att tältet faller ihop. Tältet ska vara stabilt och du ska kunna parkera din bil i den utan att vara rädd för att det ska falla ihop eller blåsa iväg på grund av starka vindar.

Montering

Garagetältet ska vara enkelt att montera på plats. Det ska finnas med tydliga och bra beskrivningar på hur du ska gå tillväga för att montera upp tältet. Det ska inte vara svårt och monteringen ska gå smidigt till.


Garagetält Gop original

Förvaringstältet har en area på ungefär 22,5 kvadratmeter vilket gör den till rymlig. Till formen är den kvadratisk och har ett utskjutande tak vilket bidrar till att den ser ut som ett garage i tältform. Till färgen är den grå/silver.

Måtten för garagetältet är följande:

 • Höjd: 260 cm
 • Längd: 610 cm
 • Bredd: 370 cm

Tältet har en totalvikt på 87 kilo vilket gör att den är rejäl. Tack vare dess stomme som är tillverkad av stål vilket är ett starkt och tåligt material är tältet också stabilt. Stålramen är korrosionsbeständig och bidrar till tältets stabilitet. Ramens tjocklek ligger på 3,5 cm vilket bidrar till dess stabilitet.

Tältets duk består av ett UV-behandlat och vattenavvisande polyetenväv i tre skikt vilket gör att duken är rejäl och står emot det mesta. Den är dessutom värmebehandlad och har inga sömmar för att minska risken att väta tar sig in i tältet.

Monteringen är enkel och tältet står stadigt på plats. Det går också att flytta på tältet efter montering vid behov utan några större svårigheter.

Pris: 9364 kr


Garagetält Gop 23 m2

Garagetältet har en area på omkring 22,5 kvadratmeter och den ger därmed ett gott utrymme för att förvara ditt fordon eller något annat. Den har en rund form och kommer i färgen silver/grå. Dess runda takkonstruktion gör att du även får ett bra utrymme på höjden.

De exakta måtten för garagetältet är följande:

 • Höjd: 240 cm
 • Längd: 610 cm
 • Bredd: 370 cm

Garagetältet väger 94 kg vilket är en bidragande faktor till dess stabilitet. Den har en stålram som är 3,5 cm i diameter. Ramverket är stabilt, starkt och är korrosionsbeständigt och du kan sätta upp tältet utan att oroa dig att det skulle falla ihop.  

Tältduken består av ett UV-behandlat, värmebehandlat och vattenresistent polyetenväv. Väven har inte några sömmar för att minska risken ytterligare att väta skulle ta sig in i tältet. Tältduken är tålig både vad gäller värme och väta, ger bra vindskydd och är hållbar.

Monteringen av tältet går snabbt och enkelt. Det går att flytta på tältet även efter att du monterat upp den.

Pris: 9652 kr.


Förvaringstält 300 x 900

Förvaringstältet kommer i färgen silver och dess insida är vit. Här är måtten för förvaringstältet:

 • Längd: 300 cm
 • Bredd: 900 cm
 • Höjd: 240 cm

Tältet har därmed gott om utrymme för att du ska kunna förvara en bil, din utrustning eller andra ägodelar i den. Dörrmåtten är 190 x 200 cm vilket gör att du smidigt och enkelt kan parkera din bil i tältet.

Dess ram består av galvaniserat stål vilket gör att den står stadigt. Stålramen är ungefär 3,4 cm i diameter och tältet hålls uppe på ett stabilt sätt. Tältduken är tillverkad av PE plast som både är vattenresistent och UV-resistent vilket gör att duken är tålig och ger bra skydd mot väder och vind.

I produkten ingår 4 stormankare och 8 surrband som använd vid monteringen. Monteringen är enkel och tältet kommer att stå stadigt på plats.

Pris: 9879 kr


Förvaringstält PE 4 x 8 m

Insert Image

Förvaringstältet kommer i färgen vit och ger dig bra med plats för förvaring. Den funkar också som ett eventtält om du är i behov av det.

 Tältet har måtten 4 x 8 meter vilket innebär att det är något större i jämförelse med liknande tält på marknaden. Dess topphöjd är 3,2 meter och tältet känns därför väldigt rymligt tack vare dess generösa takhöjd.

 Den rörformade stålramen består av pulverlackerat stål som är 38 mm tjockt vilket gör att den har en något tjockare diameter i jämförelse med liknande förvaringstält på marknaden. Ramen är stabil och materialet och tjockleken gör att den står ordentligt och stadigt och det finns inga större risker att tältet skulle falla ihop eller blåsa isär.

Tältduken består av polyeten vilket är en typ av plast som är tålig för både väder och vind.  Den är vattenbeständig och det kommer därför inte läcka in vatten i tältet och du kan förvara dina saker med trygghet.

Dörrpanelerna är utrustade med ett blixtlås så att du kan stänga tältet ordentligt vilket också ökar säkerheten för dig. I produkten ingår monteringstillbehör som är behjälpliga att få tältet på plats. Monteringen är enkel och tältet står stadigt.

Pris: 8249 kr.


Förvaringstält 370 x 350 cm

Förvaringstältet kommer i färgen grå och är en något mindre variant av ett förvaringstält. Men den ger gott om utrymme för förvaring, är stabil och tålig.

Tältets mått är följande:

 • Längd: 370 cm
 • Bredd: 370 cm
 • Höjd: 260 cm

Dörrmåtten är ungefär lika bred som själva tältet vilket ger dig gott om utrymme för att ta dig in och ut ur tältet med ditt fordon eller vad du nu vill förvara i tältet. Dörrmåtten är 190 x 260/300 cm. Med den breda och öppna dörrdesignen skapas ett bra luftflöde inne i tältet vilket är viktigt eftersom det annars lätt kan bli överhettat.

Den galvaniserade stålramen har en diameter på 3,4 cm vilket gör att tältet står stabilt. Tältduken är tillverkad av PE vilket är en sorts plast som är tålig, vattentät och är resistent mot UV-strålar vilket gör att tältet tål både värme och regn bra.

I produkten ingår 8 surrband och 4 stormankare som används vid monteringen av tältet. Monteringen är enkel och när tältet inte ska användas kan du smidigt förvara det.

Pris: 7029 kr.

William

Om skribenten

Hej! Jag heter William och det är jag som skriver artiklarna är på Levahemma.se.


Jag bor själv i en villa med stor gård och älskar att fixa med huset och trädgården. Av allt jag lär mig från egna erfarenheter delar jag här för att hjälpa de som vill förbättra eller förenkla sitt vardagsliv.


Jag har alltid haft ett stort intresse för hus, trädgård, matlagning och allt annat som berör livet i hemmet. Därför blev det väldigt självklart för mig att starta bloggen Levahemma.se när idén kom till mig. Nu har hemsidan växt till en stor plattform med tusentals läsare som jag delar mina erfarenheter med.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}