Planteringsjord på pall med hemleverans 2023 – Billig leverans med bra jord på pall för vanlig och ekologisk odling

William

25 maj, 2023

0  comments

Att köpa planteringsjord på pall med hemleverans är ett sätt att beställa hem den planteringsjord du behöver som är otroligt smidigt. Trots utkörningen kan du komma undan med överkomliga fraktkostnader och bespara dig själv på tid och bilkörning.

Planteringsjord

För dig som är intresserad av odling, lantbruk och växter är det viktigt att ha tillgång till högkvalitativ jord för att dina växter ska trivas och frodas. Att köpa jord i större volymer kan vara både kostnadseffektivt och tidsbesparande, och att få jorden levererad direkt till dörren är både praktiskt och bekvämt.

Valet av rätt jord en avgörande faktor när du planterar växter, grönsaker och blommor. För att ge dina odlingar en bra start behöver du planteringsjord av hög kvalitet, vilket skapar rätt förutsättningar oavsett vad du planterar.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom de viktigaste aspekterna att tänka på när du köper planteringsjord. Vi kommer att jämföra och recensera fem populära produkter som finns på marknaden och ge dig värdefulla insikter för att göra det bästa valet för dina behov. Vi avslutar med att besvara några vanliga frågor om planteringsjord på pall.

Följ med oss i vår guide för att hitta den bästa planteringsjorden för dina odlingsprojekt!

De bästa leverantörerna av planteringsjord för hemleverans - Gedigen urvalsprocess


Vi på Leva Hemma har gått igenom ett brett sortiment av planteringsjord. Vi har identifierat de som är rikligt näringsberikade och innehåller både mineral- och naturgödsel. Detta gör att de passar utmärkt för det mesta i trädgården som kräver lite extra för att växa. Dessa utvalda jordar sticker ut från billigare planteringsjord på marknaden. Vi kan med stolthet säga att de vi rekommenderar hör till några av marknadens bästa jord för plantering. Du kan välja bland allt från KRAV-märkt och ekologisk jord till såjord, tomat- och chilijord, dressjord, U-jord med flera.

Hemleverans av planteringsjord på pall

För dig som inte vill bära och släpa hem tunga storsäckar jord i bilen, finns flera online-leverantörer som erbjuder jord på pall, med upp till 54 säckar om 40 liter i varje säck, levererad till din tomt. Frakten blir dessutom ofta gratis när du köper jord på pall.

Planteringsjord för inomhus och utomhus

Planteringsjord kan användas både inomhus och utomhus eftersom den är näringsrik och har bra vattenkapacitet. Den passar allra bäst för plantering av växter i kruka, pallkrageodlingar och rabatt. Den är också perfekt för växter med lite större krav, som exempelvis tomater och sallad.

Hur många säckar jord behöver du?

Du kan räkna med en påse jord på 40 liter till en buske, litet träd eller tre perenner. För en pallkrageodling kan det vara lämpligt att använda 2-3 säckar planteringsjord på 40 liter per pallkrage.

KRAV-märkt ekologisk planteringsjord

Vi rekommenderar flera sorter av jord, både KRAV-märkt och ekologisk. Ekologisk planteringsjord är en sammansättning av speciellt utvald torv, sand, trädgårdskalk, stenmjöl, kompost och gödsel som tillsammans ger en stabil och fin jord.

Köp planteringsjord online

Ge din trädgård och odling den absolut bästa starten med högkvalitativ planteringsjord. Vi hjälper dig att jämföra och välja mellan olika leverantörer. Stort lycka till med dina planteringsprojekt!


Viktigt att tänka på när du beställer jord med hemleverans på pall

Jordens kvalitet

En bra planteringsjord ska vara näringsrik, väldränerad och ha en bra struktur för att främja optimal tillväxt hos dina växter. Det är viktigt att jorden är fri från skadliga ämnen och sjukdomar, samt att den innehåller nödvändiga näringsämnen som kväve, fosfor och kalium. Kolla också jordens pH-värde, eftersom olika växter har olika preferenser för surhetsgrad.

Volym och pris

När du köper planteringsjord på pall är det viktigt att jämföra volymen och priset per liter för att hitta det mest kostnadseffektiva alternativet. Det kan finnas stora skillnader mellan olika leverantörer, så det lönar sig att jämföra priser innan du bestämmer dig för att köpa. Kom ihåg att räkna med eventuella rabatter och erbjudanden som kan påverka det totala priset.

Hemleverans och frakt

När du köper planteringsjord på pall är det viktigt att kontrollera villkoren för hemleverans och frakt. Se till att fraktkostnaderna är rimliga och att leveranstiden passar dina behov. Vissa leverantörer erbjuder fri frakt vid köp över en viss summa, medan andra kan ha skrymmandetillägg för stora och otympliga produkter.

Skrymmandetillägg är en extra kostnad som tillkommer för att hantera och transportera stora föremål som inte kan hanteras av vanliga paketleveranser. Skrymmandetillägg är ofta omkring 200 kronor per order.

Certifieringar och märkningar

Om du bryr dig om miljön och vill stödja hållbart lantbruk kan det vara värt att leta efter jord som är certifierad enligt KRAV eller Svanen. Dessa märkningar garanterar att jorden uppfyller högre krav på miljö, klimat och arbetsvillkor. Detta ger dig som producent en trygghet i att jorden är producerad på ett ansvarsfullt sätt. Ekologisk jord möjliggör även att du kan kalla dina odlingar och grödor för ekologiska.

Användningsområde

Tänk på vilka växter du ska odla och vilken typ av jord de trivs bäst i. Vissa jordtyper passar bättre för grönsaksodling, medan andra är mer lämpade för perenner, buskar och träd. Välj en jord som passar dina odlingsprojekt och som ger dina växter de bästa förutsättningarna för att växa och frodas.

Granngården Planteringsjord på pall (54x40L)

pallkrage

Granngårdens Planteringsjord är en högkvalitativ jord som passar utmärkt för odling av både grönsaker, perenner och buskar. Den här jorden är näringsrik och väldränerad, vilket ger dina växter de bästa förutsättningarna för att växa och frodas.

Specifikationer:

 • Volym: 54 säckar á 40 liter (totalt 2160 liter)
 • Vikt: cirka 20 kg per säck
 • Innehåll: Kompost, torv och sand
 • Fri från ogräsfrön och skadliga ämnen

Fördelar med Granngården Planteringsjord:

 • Passar för en mängd olika växter och odlingar
 • Näringsrik och väldränerad jord för optimal växttillväxt
 • Levereras på pall till tomtgräns
 • Fri hemleverans

Nackdelar:

 • Inga certifieringar såsom KRAV eller Svanen

Granngården Planteringsjord är en utmärkt produkt för dig som vill ha en mångsidig och näringsrik jord till dina odlingsprojekt. Även om den inte har några certifieringar för miljö och hållbarhet, är den fri från ogräsfrön och skadliga ämnen. Med hemleverans på pall är det enkelt att få den här jorden levererad direkt till din dörr, vilket sparar både tid och kraft.

Grönsaksjord KRAV (45x50L) från Wexthuset

grönsaksodling

Grönsaksjord KRAV från Wexthuset är en ekologisk och miljövänlig jord som passar utmärkt för odling av grönsaker och örter. Den är certifierad enligt KRAV, vilket innebär att den uppfyller höga krav på miljö, klimat och arbetsvillkor. Detta ger dig som konsument en trygghet i att jorden är producerad på ett ansvarsfullt sätt när du ska använda den för ekologiska odlingar.

Specifikationer:

 • Volym: 45 säckar á 50 liter (totalt 2250 liter)
 • Vikt: cirka 22 kg per säck
 • Innehåll: Ekologisk kompost, torv och sand
 • KRAV-certifierad

Fördelar med Grönsaksjord KRAV:

 • Ekologisk och miljövänlig jord för grönsaksodling
 • KRAV-certifierad, vilket innebär höga krav på miljö och hållbarhet
 • Näringsrik och väldränerad jord för optimal växttillväxt
 • Levereras på pall direkt till din dörr

Nackdelar:

 • Ekologisk och KRAV-märkt jord kostar mer än annan jord.
 • Skrymmandetillägg kommer (Cirka 200 kr per order)

Grönsaksjord KRAV från Wexthuset är ett utmärkt val för dig som vill ha ekologisk och miljövänlig jord till dina grönsaksodlingar. Med hemleverans på pall får du enkelt jorden levererad direkt till din tomt. Även om priset kan vara något högre än för icke-certifierade alternativ, får man en jord som är både näringsrik och producerad med hänsyn till miljö och klimat.

U-jord Hasselfors på pall (42x50L) från Granngården

odling

U-jord Hasselfors är en universell planteringsjord som passar för en mängd olika växter och odlingar. Den är näringsrik och väldränerad, vilket ger dina växter goda förutsättningar för att växa och frodas. U-jorden är dessutom fri från ogräsfrön och skadliga ämnen, vilket minskar risken för sjukdomar och skadedjur i dina odlingar.

Specifikationer:

 • Volym: 42 säckar á 50 liter (totalt 2100 liter)
 • Vikt: cirka 20 kg per säck
 • Innehåll: Torv, kompost och sand
 • Fri från ogräsfrön och skadliga ämnen

Fördelar med U-jord Hasselfors:

 • Passar för en mängd olika växter och odlingar
 • Näringsrik och väldränerad jord för god växtlighet
 • Fri leverans till din gård
 • Fri från ogräsfrön och skadliga ämnen

Nackdelar:

 • Inga certifieringar såsom KRAV eller Svanen

U-jord Hasselfors från Granngården är ett utmärkt alternativ för dig som söker mångsidig och näringsrik jord för dina odlingsprojekt. Även om den inte har några certifieringar för miljö och hållbarhet, är den fri från ogräsfrön och skadliga ämnen. Hemleverans på pall gör det enkelt att få jorden levererad hem till dig, vilket sparar både tid och kraft.

Planteringsjord Hasselfors P-jord på pall (45x50L) från Granngården

jord

Hasselfors P-jord är en kvalitetsjord som passar utmärkt för plantering av perenner, buskar och träd. Den är rik på näringsämnen och har en bra struktur, vilket ger dina växter de bästa förutsättningarna för att växa och frodas. Dessutom är den fri från ogräsfrön och skadliga ämnen, vilket minskar risken för sjukdomar och skadedjur i dina odlingar.

Specifikationer:

 • Volym: 45 säckar á 50 liter (totalt 2250 liter)
 • Vikt: cirka 20 kg per säck
 • Innehåll: Torv, kompost och sand
 • Fri från ogräsfrön och skadliga ämnen

Fördelar med Hasselfors P-jord:

 • Passar för plantering av perenner, buskar och träd
 • God jordsammansättning för ett en bred mängd odlingar
 • Leverans ingår
 • Fri från ogräsfrön och skadliga ämnen

Nackdelar:

 • Inga certifieringar såsom KRAV eller Svanen

Hasselfors P-jord från Granngården är ett utmärkt val för dig som vill ha en kvalitetsjord för plantering av perenner, buskar och träd. Även om den inte har några certifieringar för miljö och hållbarhet, är den fri från ogräsfrön och skadliga ämnen. Hemleverans på pall gör det enkelt att få jorden levererad direkt hem.

Yrkesplantjord (45x50L) på pall från Wexthuset

lantbruk

Yrkesplantjord från Wexthuset är en professionell jord som används av yrkesodlare för att ge växter de bästa förutsättningarna för att växa och frodas. Den här jorden är näringsrik, väldränerad och har en bra struktur, vilket ger dina växter en optimal miljö för tillväxt.

Specifikationer:

 • Volym: 45 säckar á 50 liter (totalt 2250 liter)
 • Vikt: cirka 22 kg per säck
 • Innehåll: Torv, kompost och sand
 • Används av yrkesodlare

Fördelar med Yrkesplantjord:

 • Professionell jord som används av yrkesodlare
 • Näringsrik och väldränerad jord för optimal växttillväxt
 • Passar för en mängd olika växter och odlingar
 • Levereras på pall direkt till din dörr

Nackdelar:

 • Kan vara dyrare än andra alternativ
 • Inga miljöcertifieringar

Yrkesplantjord från Wexthuset är ett utmärkt val för dig som vill ha en professionell jord för dina odlingsprojekt. Även om den kan vara dyrare än andra alternativ och saknar miljöcertifieringar, är den näringsrik och används av yrkesodlare.

Vanliga frågor vid beställning av planteringsjord online för leverans till dörren

Vad är fördelarna med att köpa planteringsjord på pall med hemleverans?

Köpa planteringsjord på pall med hemleverans innebär att du får stora mängder jord levererad direkt till din dörr. Det sparar både tid och kraft, eftersom du slipper bära tunga säckar från butiken. Dessutom kan det vara kostnadseffektivt att köpa jord i större mängder, eftersom priset per säck ofta blir lägre.

Hur mycket jord behöver jag för min trädgård eller odlingsprojekt?

Svar: Det beror på storleken på ditt projekt och vilken typ av växter du planterar. Som en generell tumregel kan du räkna med att en 50-liters säck jord täcker cirka 1 kvadratmeter med en tjocklek av 5 centimeter. För att få en bättre uppfattning om hur mycket jord du behöver, mät din odlingsyta och överväg vilken typ av växter du planterar.

Vad är skillnaden mellan KRAV-certifierad jord och vanlig jord?

KRAV-certifierad jord innebär att den uppfyller höga krav på miljö, klimat och arbetsvillkor. Detta ger dig som konsument en trygghet i att jorden är producerad på ett ansvarsfullt sätt. Vanlig jord kan vara av hög kvalitet, men den har inte samma certifieringar och garantier för miljö och hållbarhet.

Hur lång tid tar det för jorden att levereras?

Svar: Leveranstiden varierar beroende på leverantör och fraktbolag. I regel kan du förvänta dig att din jord levereras inom 3-7 arbetsdagar efter att du lagt din beställning. Kontrollera leveranstiden hos den specifika återförsäljaren innan du beställer för att få en bättre uppfattning om när du kan förvänta dig din leverans.

Vad innebär skrymmandetillägg vid frakt av planteringsjord på pall?

Skrymmandetillägg (ofta 200 kr) är en extra avgift som fraktbolag tar ut för att transportera stora och/eller tunga försändelser, såsom pallar med planteringsjord. Detta tillägg täcker de extra kostnader som fraktbolaget har för att hantera och transportera dessa typer av försändelser. I vissa fall kan återförsäljare erbjuda fri frakt, men det är viktigt att kontrollera fraktvillkoren innan du beställer.

Beställa hem planteringsjord

Att välja rätt planteringsjord för dina växter och odlingar är avgörande för att uppnå en lyckad skörd och vacker trädgård. I denna artikel har vi jämfört fem olika typer av planteringsjord på pall med hemleverans som är tillgängliga på marknaden. Vi har undersökt deras innehåll, fördelar och nackdelar samt svarat på vanliga frågor kring inköp av jord på pall.

När du väljer planteringsjord är det viktigt att tänka på vad du vill odla, dina preferenser när det gäller miljö och hållbarhet samt hur mycket jord du behöver för ditt projekt. Genom att köpa jord på pall med hemleverans kan du spara både tid och kraft, samtidigt som du ofta får ett bättre pris per säck jämfört med att köpa jord i mindre mängder.

Oavsett vilken planteringsjord du väljer är det viktigt att du ger dina växter rätt förutsättningar för att växa och frodas. Lycka till med odlingarna

William

Om skribenten

Hej! Jag heter William och det är jag som skriver artiklarna är på Levahemma.se.


Jag bor själv i en villa med stor gård och älskar att fixa med huset och trädgården. Av allt jag lär mig från egna erfarenheter delar jag här för att hjälpa de som vill förbättra eller förenkla sitt vardagsliv.


Jag har alltid haft ett stort intresse för hus, trädgård, matlagning och allt annat som berör livet i hemmet. Därför blev det väldigt självklart för mig att starta bloggen Levahemma.se när idén kom till mig. Nu har hemsidan växt till en stor plattform med tusentals läsare som jag delar mina erfarenheter med.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}