Hot Dog Maker: Bäst i test – Tillaga perfekta korvar hemma, precis som på macken

William

9 juni, 2023

0  comments

En hot dog maker är ett underbart redskap som gör det möjligt för varje hem att återskapa den klassiska smaken och konsistensen av en perfekt tillagad varmkorv. Perfekt för snabba måltider, bjudningar, barnkalas, eller när som helst du har lust med en riktigt god varmkorv. 

Hot dog maker fungerar genom att jämnt och effektivt värma upp varmkorvar till perfekt temperatur. De flesta modeller har även en funktion för att värma upp brödet samtidigt som korven, vilket sparar tid och garanterar att både korv och bröd är klara samtidigt. Användningsområdena är många - du kan laga allt från klassiska varmkorvar till gourmetkorvar med olika kryddningar såsom ost & bacon eller kabanoss.

I den här artikeln kommer vi presentera fem olika hot dog makers som passar allt från små barnkalas till kaféer, kiosker och bensinmackar och jämföra dem för att hjälpa dig till ett välgrundat beslut.

En hot dog maker är inte bara en tidsbesparare, den är också ett utmärkt sätt att säkerställa att varje korv är lagad till perfektion. Oavsett om du är en varmkorvsentusiast som vill återskapa smaken av gatukökets varmkorvar hemma, en förälder som letar efter snabba och enkla måltidslösningar, eller bara någon som älskar bekvämligheten av att kunna göra goda varmkorvar på nolltid, är en hot dog maker ett utmärkt tillskott till ditt kök.

Viktiga faktorer att tänka på vid köp av en Hot Dog Maker


Kapacitet

En av de första faktorerna du bör tänka på när du köper en hot dog maker är hur många hotdogs du planerar att göra åt gången. Kapaciteten varierar mellan olika modeller, och det finns allt från mindre enheter som rymmer ett par hot dogs åt gången, till större enheter som kan tillaga upp till ett dussin samtidigt. Om du ofta har stora sammankomster eller om din familj älskar hotdogs, kan en större modell vara en god investering.

Grillad eller kokt korv

En hot dog maker kan tillaga antingen grillad eller kokt korv. Grillade korvar tillagas oftast på värmestavar medan kokt varmkorv ångkokas i hot dog makern. Beroende på vilken typ av korv du vill tillaga och bjuda dina gäster eller kunder måste du välja rätt korvmaskin. 


Materialkvalitet och konstruktion

Varje hot dog maker är olika, men alla bör vara tillverkade av högkvalitativa material som är lätta att rengöra och tåliga nog att stå emot regelbunden användning. Rostfritt stål är en vanlig konstruktionsdetalj eftersom det är både hållbart och estetiskt tilltalande. Du bör också titta på den övergripande designen och säkerställa att den är stabil och säker att använda.


Värma bröd och tillaga korv

Medan den primära funktionen för en hot dog maker är att värma korvar och bröd, erbjuder vissa modeller extra funktioner som kan öka deras användbarhet. Det kan vara allt från att kunna grilla andra typer av korv till att ha en integrerad smörgåsgrill. Det är värdefullt att överväga dessa extra funktioner och avgöra vilka som är mest användbara för dig.


Energieffektivitet

Slutligen bör du tänka på energieffektiviteten hos enheten. En energieffektiv hot dog maker kan hjälpa dig att spara pengar på elräkningen och är också ett mer miljövänligt val. Se till att titta på den totala effekten (mätt i watt) för att få en uppfattning om hur mycket energi enheten kommer att förbruka.


Bästa hot dog maker 2023


CoolStuff Hot Dog Maker för grillkorv

hotdog

CoolStuff Hot Dog Maker är en utmärkt instegsmodell för dem som letar efter en enkel, men effektiv hot dog maker. Denna kompakta maskin är skapad för att laga korv på ett snabbt, roligt och enkelt sätt som ger ett resultat som korvarna på macken.

Designen är retroinspirerad och den röda färgen ger den en lekfull touch. Korvmaskinen är utrustad med fem stavar som värmer upp till fyra korvar samtidigt. Under värmestavarana finns en värmelucka för att värma korvbröden.

En av fördelarna med denna hot dog maker är dess användarvänlighet vilket gör den perfekt för en snabblagad lunch, för föräldrar som vill bjuda på korv under barnkalaset eller för dig som vill bjuda på en kvälls-korv på slutet av festen. 

Den är lätt att använda och kräver inga komplexa inställningar. Du lägger helt enkelt i dina korvar och bröd, slår på strömbrytaren och väntar tills de är klara. 

Några nackdelar kan vara dess begränsade kapacitet och avsaknad av extra funktioner. Om du ofta har större sammankomster eller vill ha mer flexibilitet i din matlagning, kanske du vill överväga en modell med större kapacitet och fler funktioner. 

 • Storlek: 21,5 x 30,5 x 17 cm
 • Vikt: 2,6 kg
 • Material: Plast, metall
 • Kapacitet: 4 korvar, 4 bröd
 • Effekt: 300W

Trots dess enkelhet, är CoolStuff Hot Dog Maker en tillförlitlig och prisvärd korvmaskin som gör jobbet och ger dig välsmakande hot dogs varje gång. Om du vill ha något som är enkelt att använda och inte tar upp mycket utrymme i köket, är detta en bra modell att börja med.

Varmkorvskokare med brödvärmare

grills

Estore Varmkorvskokare låter dig tillaga en stor mängd kokt varmkorv  Denna modell skiljer sig från de traditionella hot dog makers genom sin vertikala design. Den är perfekt för att laga korvar snabbt och effektivt.

Varmkorvskokaren tillagar varmkorv genom att ångkoka den. Du placerar en vanlig varmkorv i behållaren och fyller på med vatten. Maskinen hettar därefter upp vatten och värmer korven. Varmkovern i behålleren håller sig varm länge så du kan servera korv i takt med att alla blir hungriga.

På korvmaskinen finns även en brödvärmare som snabbt hettar upp och “rostar” ett korvbröd åt gången. Lägg därefter på dina favorittillbehör såsom ketchup, senap, rostad lök, bostongurka och kanske dressing för en perfekt korv!

Korvkokvaren utmärker sig genom dess användarvänlighet och kapacitet. Den har plats för 6-7korvar åt gången, vilket gör den perfekt för barnkalas eller andra mellanstora tillställningar. Den vertikala designen tillåter korvarna att ångkokas jämnt på alla sidor.

Den största nackdelen med denna modell är att den bara kan värma ett bröd åt gången med brödvärmningsfunktionen. Varmkorvskokaren kan alltså tillaga fler korvar samtidigt än den ovan nämnda hot dog makern men inte lika många bröd.

 • Storlek: 25 x 13 x 27 cm
 • Vikt: 1,1
 • Material: Rostfritt stål, plast och non-stick aluminium
 • Kapacitet: 6-7 korvar beroende på tjocklek
 • Med brödvärmare
 • Effekt: 350W

Professionell varmkorvsmaskin

hot dog toaster

När det gäller professionell användning, är Royal Catering Korvvärmare ett utmärkt val. Den är robust, rejäl och kan tillaga upp till 30 korvar samtidigt i den vertikala ångbehållaren

Denna hot dog maker har kapacitet nog för ett kafé, en kiosk, en mack eller för dig som gillar att anordna stora fester och tillställningar. Korvkokaren har även fyra pinnar för att rosta bröd som kan värma både hot dog bröd men även french hot dog bröd.

Den största nackdelen med denna modell är att den kan vara “overkill” för de flesta hemmakockar, både när det gäller storlek och pris. Vill du ha en rejäl korvkokare är det ett bra alternativ men annars är det bättra att du väljer en billigare hot dog maker.

 • Storlek: 56 x 34,5 x 38,5 cm
 • Vikt: 9 kg
 • Material: Rostfritt stål, glas
 • Kapacitet: 18 korvar, 4 bröd
 • Effekt: 650W

Royal Catering Korvvärmare är definitivt en premiumprodukt. Men om du är seriös med din hot dog-tillagning och vill ha en enhet som kan hantera stora mängder med lätthet, är detta ett starkt alternativ att överväga.

Hot dog maker med 7 Värmestavar för grillkorv

steamed

En klassisk snurrande korvgrill med 7 värmestavar för att laga grillkorv precis som på macken!

Korvgrillen har en kapacitet med plats för upp till 12 korvar samtidigt som snurrar på värmestavarna för jämn tillagning. Temperaturen går att justera steglöst från 0 upp till 230 grader.

Hot dog makern är ideal för stora sammankomster eller professionell användning. För vanliga privatperson kan den varit lite överdrivet med en så pass rejäl korvgrill, men anordnar du stora sommarfester eller rejäla kalas kommer korvgrillen att imponera på gästerna.

En av de unika fördelarna med denna modell är dess temperaturkontrollfunktion. Du kan enkelt justera temperaturen för olika delar av grillen individuellt. På så sätt kan du tillaga vissa korvar medan andra får ligga på värmehållning utan att de blir för varma och bränns eller blir torra.

 • Storlek: 55 x 35 x 48 cm
 • Vikt: 13,6 kg
 • Material: Rostfritt stål, glas
 • Kapacitet: 18 korvar
 • Effekt: 700W

Korvgrillen är fantastiskt effektiv och väldigt smidig att jobba med men den kommer med två nackdelar. Korvgrillen tar väldigt mycket plats vilket kan göra förvaring jobbigt om den bara ska användas på fester. Den andra nackdelen är att brödvärmare saknas. Många gillar korvbrödet uppvärmt eller rostat men för vissa spelar det inte lika stor roll.

Tycker du att det är viktigt med ett varmt bröd men gillar korvgrillen i övrigt rekommenderar jag att du läser om nästa produkt i listan.


Hot dog maker: Korvgrill med Värmelåda

För den som söker en allt-i-ett-lösning är Royal Catering Korvgrill med Värmelåda svår att slå. Denna modell kombinerar funktionaliteten hos en korvgrill och en värmelåda, vilket gör den mycket praktisk för professionell användning eller för stora familjesammankomster.

Med sin kapacitet för upp till 12 korvar samtidigt och dess inbyggda värmelåda för att hålla dina korvar varma, är denna korvgrill perfekt för att tillaga och servera stora mängder hot dogs. Den har också sju värmestavar för att garantera jämn och effektiv grillning av dina korvar.

Värmelådan kan användas både för värmehållning av korvar men även för upphettning av bröd.

Korvgrillen har två värmezoner. En fram och en bak. Det ger dig stor kontroll över tillagning av grillkorvarna.

Liksom andra Royal Catering produkter, har den här korvgrillen en robust konstruktion av rostfritt stål, vilket gör den tålig och enkel att rengöra. Korvgrillen passar för såväl kiosker och mackar som för lyxiga hemmafester och kalasö

 • Storlek: 58 x 33 x 51,5 cm
 • Vikt: 16,3 kg
 • Material: Rostfritt stål
 • Kapacitet: 12 korvar + värmelåda
 • Effekt: 1765W

Vanliga frågor om att tillaga korv i en hot dog maker


Är en hot dog maker verkligen nödvändig?

En hot dog maker är inte nödvändig, men den kan göra tillagningen av hot dogs enklare och roligare, särskilt om du ofta tillagar stora mängder. De kan också bidra till att ge korvarna en jämnare och mer professionell tillagning jämfört med traditionella tillagningsmetoder.


Hur rengör jag min hot dog maker?

De flesta hot dog makers är konstruerade för att vara lätta att rengöra. Vanligtvis behöver du bara ta bort de löstagbara delarna och tvätta dem med varmt vatten och diskmedel. Det är viktigt att kontrollera tillverkarens instruktioner eftersom vissa delar kan vara maskindiskbara.

Är hot dog makers säkra att använda?

Ja, hot dog makers är säkra att använda. De har inbyggda säkerhetsfunktioner, som överhettningsskydd och icke-halkfötter. Det är dock viktigt att alltid övervaka tillagningsprocessen och att inte lämna enheten utan uppsikt när den är på.


Vilken storlek på hot dog maker ska jag välja?

Det beror på dina behov. Om du planerar att ofta tillaga stora mängder hot dogs, kan det vara värt att överväga en större modell. Om du bara ska använda den för mindre familjesammankomster, kanske en mindre modell passar bättre.


Vad ska jag titta på när jag väljer en hot dog maker?

Några viktiga faktorer att tänka på inkluderar storlek, kapacitet, effekt, användarvänlighet, säkerhetsfunktioner och rengöringsfunktioner. Du kanske också vill tänka på om du vill ha extrafunktioner, som en inbyggd brödrost eller värmelåda. I artikeln kan du läsa mer om vad som är viktigt att tänka på när du ska köpa en korvmaskin.


Att köpa en hot dog maker

Att välja en hot dog maker kan verka överväldigande med tanke på de många alternativen på marknaden. Men genom att ta hänsyn till dina specifika behov och budget, kan du hitta den bästa hot dog maker för dig.

I artikeln presenterar vi en rad olika hot dog makers för både grillkorv och varmkorv i olika nivåer sett till både pris och antal korvar som går att tillaga samtidigt. Fundera över vilket korvgrill som passar dina behov bäst och klicka hem den för att börja tillaga professionell korv så snart som möjligt!

William

Om skribenten

Hej! Jag heter William och det är jag som skriver artiklarna är på Levahemma.se.


Jag bor själv i en villa med stor gård och älskar att fixa med huset och trädgården. Av allt jag lär mig från egna erfarenheter delar jag här för att hjälpa de som vill förbättra eller förenkla sitt vardagsliv.


Jag har alltid haft ett stort intresse för hus, trädgård, matlagning och allt annat som berör livet i hemmet. Därför blev det väldigt självklart för mig att starta bloggen Levahemma.se när idén kom till mig. Nu har hemsidan växt till en stor plattform med tusentals läsare som jag delar mina erfarenheter med.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}