Hopfällbart paraply bäst i test 2023 – Litet, bra och smidigt paraply som får plats i väskan

William

24 maj, 2023

0  comments

Hopfällbara paraplyer har blivit alltmer populära på senare tid tack vare de praktiska fördelarna. De är lätta att bära runt på och kan enkelt förvaras i väskan eller i fickan när det inte regnar. Men när du ska köpa ett hopfällbart paraply finns det vissa faktorer som du bör överväga för att hitta det bästa alternativet för dig.

Först och främst är det viktigt att tänka på paraplyets storlek, vikt och tålighet. Du vill ha något som är lätt att bära runt på, men som också kan hålla upp mot starka vindar och regn. Andra faktorer att överväga inkluderar öppningsmekanismen, handtaget och materialet på själva paraplyet. 

I denna artikel kommer vi att titta närmare på fem olika hopfällbara paraplyer och ge dig all information du behöver för att göra ett välgrundat köpbeslut som gör dig nöjd.

Att köpa ett hopfällbart paraply: Tänk på detta

Storlek och vikt:

En av de stora fördelarna med hopfällbara paraplyer är deras portabilitet, så storlek och vikt är viktiga faktorer att tänka på. Du vill ha ett paraply som är lätt att bära med dig, men som också ger tillräckligt med skydd. Vanligtvis väger hopfällbara paraplyer mellan 200 och 400 gram och är mellan 15 och 25 centimeter långa när de är hopfällda.

Tålighet

Paraplyet ska vara robust och tåla regn och vind. Kolla efter en ram gjord av högkvalitativt material som rostfritt stål eller glasfiber, vilket ger en stabil ram som kan hålla upp mot vindstyrkor på upp till 80 km/timmen.

Öppningsmekanism

Det finns flera olika typer av öppningsmekanismer att välja mellan, inklusive automatiska mekanismer, manuella mekanismer och teleskopiska mekanismer. Automatiska mekanismer är bekväma men kan vara dyrare, medan manuella mekanismer kräver lite mer ansträngning men är mer prisvärda.

Paraplyets handtag

Handtaget på paraplyet är också en viktig faktor att tänka på. Kolla efter en modell med ett bekvämt och ergonomiskt handtag som ger ett säkert grepp.

Material

Valet av material på paraplyet påverkar dess tålighet och livslängd. Nylon och polyester är vanliga materialval. Vissa paraplyer har teflonbeläggning för extra vattentäthet och andra har är förstärkta för att vara extra tåliga mot blåst. Ett stormskyddat paraply tål även riktigt dåligt oväder.

Samsonite Rain Pro paraply

accessoarer

Det första hopfällbara paraplyet vi ska titta närmare på är Samsonite Rain Pro. Det är ett praktiskt och stilrent paraply som ger dig bra skydd mot regn och vind. 

Paraplyet har en robust ram gjord av glasfiber och en tålig nylonduk som är vattenavvisande. Öppningsmekanismen är automatisk och handtaget har en bekväm form som gör det lätt att hålla i. 

En av fördelarna med Samsonite Rain Pro är dess storlek. Den hopfällda längden är 28,5 cm, vilket gör att du enkelt kan förvara den i en väska eller i handen när du inte använder den. Den väger också endast 310 gram, vilket gör den till ett av de lättare hopfällbara paraplyerna på marknaden.

Det finns dock en nackdel med detta paraply, och det är dess pris. Det är något högre än genomsnittet för hopfällbara paraplyer, men om du letar efter en modell av hög kvalitet kan det vara värt priset. 

Specifikationer:

 • Hopfälld längd: 28,5 cm
 • Vikt: 310 gram
 • Automatisk öppningsmekanism
 • Glasfiber-ram
 • Nylonduk
 • Färg: Blå

Paraply Moln

paraply-moln

Paraply Moln från Designtorget är en annorlunda och kreativ modell som sticker ut från mängden. Paraplyet är gjort av ett transparent material med en snygg tryckt design som ser ut som moln. 

Ramarna är gjorda av glasfiber, vilket gör dem starka och tåliga. Handtaget är tillverkat av trä, vilket ger en bekväm och klassisk känsla. Öppningsmekanismen är manuell, vilket kan vara lite mindre bekvämt än automatiska modeller, men det gör också att paraplyet är mer pålitligt.

Paraplyet Moln är inte det största paraplyet på marknaden, men det ger tillräckligt skydd för en person. Det är också lätt och smidigt att bära runt på, med en hopfälld längd på 24 cm och en vikt på 290 gram.

En nackdel med detta paraply är att det inte är så tåligt som andra modeller. Det transparenta materialet kan vara känsligt för skador, och det kan bli repor eller sprickor om det utsätts för hagel eller starka vindar.

Specifikationer:

 • Hopfälld längd: 24 cm
 • Vikt: 290 gram
 • Manuell öppningsmekanism
 • Glasfiber-ram
 • Transparent material med tryckt moln-design
 • Handtag av trä

Sea to Summit Trekking Umbrella

regn

Sea to Summit Trekking Umbrella är en robust och pålitlig modell som är speciellt utformad för utomhusaktiviteter och vandring. Den har en ram gjord av glasfiber och en tålig nylonduk som ger ett bra skydd mot regn och vind. 

En av de unika funktionerna hos detta paraply är dess teleskopiska mekanism, som gör det möjligt att justera höjden och vinkeln på paraplyet för att ge optimalt skydd. Det har också ett ergonomiskt handtag som är bekvämt att hålla i även under längre perioder.

Sea to Summit Trekking Umbrella är något större än genomsnittet för hopfällbara paraplyer, vilket gör att den ger mer skydd. Den hopfällda längden är 33 cm och den väger 280 gram, vilket gör den lätt att bära med under vandringen.

En nackdel med detta paraply är att det är något dyrare än genomsnittet för hopfällbara paraplyer, men om du planerar att använda det för utomhusaktiviteter kan det vara värt priset.

Specifikationer:

 • Hopfälld längd: 18 cm
 • Vikt: 280 gram
 • Teleskopisk mekanism
 • Glasfiber-ram
 • Nylonduk
 • Ergonomiskt handtag
 • UV-beständigt

Sea to Summit Pocket Umbrella

paraply

Sea to Summit Pocket Umbrella är en annan modell från Sea to Summit som är idealisk för resenärer eller personer som söker ett paraply som enkelt kan förvaras i en väska eller ficka. 

Paraplyet är väldigt lätt med en vikt på endast 135 gram och en hopfälld längd på 18 cm. Det är gjort av en slitstark och vattenavvisande nylonduk och har en ram av aluminium, vilket gör den lätt men också mindre tålig än modeller med en glasfiber-ram.

Öppningsmekanismen är manuell, vilket kan vara något mindre bekvämt än en automatisk mekanism, men det gör också att paraplyet är mer pålitligt. 

En nackdel med denna modell är dess storlek. Paraplyet ger inte lika mycket skydd som större modeller och kan vara mindre tåligt än vissa andra hopfällbara paraplyer på marknaden.

Specifikationer:

 • Hopfälld längd: 18 cm
 • Vikt: 200 gram
 • Manuell öppningsmekanism
 • Aluminium-ram
 • Nylonduk
 • Färg: Svart

Knirps E051 paraply

regnkläder

Knirps E051 är en annan högkvalitativ modell av hopfällbart paraply som ger dig bra skydd mot regn och vind. Den har en robust ram gjord av glasfiber och en tålig nylonduk som är vattenavvisande. 

Paraplyet har en automatisk öppningsmekanism och ett ergonomiskt handtag som ger ett säkert grepp. En av fördelarna med Knirps E051 är dess storlek. Den hopfällda längden är 25,5 cm, vilket gör att du enkelt kan förvara den i en väska eller i handen när du inte använder den. Den väger också endast 255 gram, vilket gör den till ett av de lättare hopfällbara paraplyerna på marknaden.

Det finns dock en nackdel med detta paraply, och det är dess pris. Det är något högre än genomsnittet för hopfällbara paraplyer, men om du letar efter en modell av hög kvalitet kan det vara värt priset. 

Specifikationer:

 • Hopfälld längd: 25,5 cm
 • Vikt: 255 gram
 • Automatisk öppningsmekanism
 • Glasfiber-ram
 • Nylonduk
 • Färg: Svart

Vanliga frågor och svar om hopfällbara paraplyer

Hur mycket väger ett hopfällbart paraply

Omkring 200-400 gram är en vanlig vikt för ett hopfällbart paraply. Beroende på vilket paraply du väljer kommer vikten att variera. Ofta specificeras vikten tydligt i alla butikerna.

Vilken typ av öppningsmekanism ska jag välja

Det finns flera olika typer av öppningsmekanismer att välja mellan, inklusive automatiska mekanismer, manuella mekanismer och teleskopiska mekanismer. Automatiska mekanismer är bekväma men kan vara dyrare, medan manuella mekanismer kräver lite mer ansträngning men är mer prisvärda.

Hur tåliga är hopfällbara paraplyer?

Det beror på modellen. De flesta hopfällbara paraplyer är tillverkade av slitstarka material och tål vanligtvis regn och vind. Vissa modeller är mer tåliga än andra, så det är viktigt att välja en modell som är lämplig för dina behov.

Vilken storlek ska jag välja?

Storlek är en personlig preferens och beror på hur mycket skydd du behöver. Om du planerar att använda paraplyet för utomhusaktiviteter som vandring, kan du överväga en större modell. Om du vill ha ett paraply som är lätt att bära med dig överallt, välj en mindre modell.

Kan jag använda ett hopfällbart paraply som ett solskydd?

Hopfällbara paraplyer är utformade för att skydda mot regn och vind, inte sol. Visserligen kan paraplyet ge ett visst skydd mot sol och UV-strålning men solskyddsfaktor är rekommenderat om du vistas i sol, även med paraply.

Sammanfattning och avslutning

I den här artikeln har vi tittat närmare på fem olika modeller av hopfällbara paraplyer. Varje paraply har sina egna fördelar och nackdelar, och det är viktigt att välja en modell som passar dina specifika behov. 

Samsonite Rain Pro är en högkvalitativ modell med en robust ram, medan Paraply Moln från Designtorget sticker ut med sin unika design. Sea to Summit Trekking Umbrella är idealisk för utomhusaktiviteter, och Sea to Summit Pocket Umbrella är en praktisk och lätt modell för resenärer. Slutligen är Knirps E051 en annan högkvalitativ modell med en automatisk öppningsmekanism.

Vi har också svarat på några vanliga frågor om hopfällbara paraplyer, inklusive deras fördelar, öppningsmekanismer, tålighet, storlek och användning som solskydd.

Om du letar efter ett hopfällbart paraply är det viktigt att ta hänsyn till dess tålighet, storlek, öppningsmekanism och design. Med rätt modell kan du vara säker på att du får ett pålitligt och praktiskt skydd mot regn och vind.

Tack för att du läste vår guide till hopfällbara paraplyer. Vi hoppas att det har varit informativt och hjälpsamt för att välja den bästa modellen för dina behov.

William

Om skribenten

Hej! Jag heter William och det är jag som skriver artiklarna är på Levahemma.se.


Jag bor själv i en villa med stor gård och älskar att fixa med huset och trädgården. Av allt jag lär mig från egna erfarenheter delar jag här för att hjälpa de som vill förbättra eller förenkla sitt vardagsliv.


Jag har alltid haft ett stort intresse för hus, trädgård, matlagning och allt annat som berör livet i hemmet. Därför blev det väldigt självklart för mig att starta bloggen Levahemma.se när idén kom till mig. Nu har hemsidan växt till en stor plattform med tusentals läsare som jag delar mina erfarenheter med.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}