Små brödrostar för en person – Bäst i test av liten brödrost som rostar 1 skiva

William

7 juni, 2023

0  comments

Brödrost 1 skiva -  perfekt för en person

En brödrost för en skiva bröd är perfekt för dig som bor ensam, tillsammans med någon men sällan rostar bröd eller helt enkelt vill spara på utrymme. Brödrosten låter dig få en härligt krispig skiva rostbröd att avnjuta med marmelad, ost, skinka eller bara vanligt smör som får smälta över den varma rostmackan.

Faktum är att det inte finns jättemånga varianter av brödrostar för 1 skiva bröd men vi har letat över hela webben och lyckats hitta samtliga modeller som passar för att rosta en brödskiva åt gången.

Bästa brödrosten för 1 skiva

 • Elegant och platsbesparande utformning
 • 7 alternativ för optimal brödrostning
 • Effektiv upptiningsfunktion
 • Lätt att rengöra tack vare löstagbar smulbricka
 • Skydd mot överhettning

Bästa pris hittar du hos:

rosta

Vi har jämfört brödrostarna och rangordnat dem i en topplista för att hjälpa dig att göra rätt köp. Vidare i artikeln kan du först läsa om vad som är viktigt att tänka på när du väljer en brödrost för en skiva till ditt hem, därefter beskriver vi och lyfter för- och nackdelar om varje brödrost.

Bäst i test av liten brödrost

Små brödrostar för 1 skiva toast

WMF Kitchen Minis Brödrost 1 skiva

rosta

WMF Kitchen Minis Brödrost för en skiva är en kompakt och elegant brödrost som passar perfekt i mindre kök eller för de som behöver maximera sitt bänkutrymme. Trots sin mindre storlek, kommer denna brödrost inte att göra avkall på funktioner.

En fördel med denna brödrost är dess konstruktion i rostfritt stål, som är både attraktiv och hållbar. Dess moderna och minimalistiska design passar i nästan vilken köksinredning som helst. För att ytterligare anpassa rostningen har den även sju inställningsnivåer för att säkerställa att din skiva bröd rostas precis som du gillar den.

WMF Kitchen Minis har även en upptiningsfunktion, perfekt för de dagar när du glömmer att ta ut brödet ur frysen. Den integrerade brödlyftaren säkerställer att du kan ta ut även mindre skivor utan risk för att bränna fingrarna.

Några nackdelar med denna modell inkluderar att det inte finns något smulbricka, vilket kan göra rengöringen lite mer krånglig. Brödrosten är som sagt anpassad för en skiva, vilket är helt i enlighet med vad vi söker, men den kan inte rosta bröd som är avlångt såsom klassiska lingongrova eller bröd av tjockare skivor.

Specifikationer:

 • Material: Rostfritt stål
 • 7 rostningsnivåer
 • Med pptiningsfunktion
 • Vikt: 1,61 kg
 • Storlek: 27 x 16 x 19 cm
 • Färg: Silver
 • Integrerad brödlyftare

Kimi's Longslot Brödrost för 1 skiva

bröd

Kimi's Longslot Brödrost sticker ut med sin unika design, som låter dig rosta längre skivor bröd eller två mindre skivor sida vid sida. Detta ger dig flexibiliteten att rosta allt från långa lantbrödskivor till vanligt rostbröd, vilket gör denna brödrost till en mångsidig lösning för dina rostningsbehov som samtidigt tar minimal plats

Ett stort plus med denna brödrost är dess sju olika rost-inställningar, vilket ger dig full kontroll över rostningsprocessen. Den har också en automatisk centrering som säkerställer jämn rostning, oavsett brödets tjocklek.

Kimi's Longslot Brödrost kommer även med en upptiningsfunktion, vilket gör att du kan tina och rosta frusna brödskivor med ett enkelt knapptryck. Denna brödrost har också en utdragbar smulbricka, vilket gör rengöringen snabb och enkel.

En möjlig nackdel med denna modell är dess större storlek jämfört med andra en-skivsbrödrostar. Detta kan vara en nackdel i mindre kök där bänkutrymmet är begränsat.

Specifikationer:

 • Material: Rostfritt stål
 • Antal rostningsnivåer: 6
 • Med upptiningdfunktion
 • Storlek: 38 x 15 x 18 cm
 • Färg: Silver
 • Automatisk centrering för jämn rostning
 • Utdragbar smulbricka
 • Tång för att lyfta upp smala brödskivor ingår

Classic Horisontell Brödrost för en skiva

brödskiva

Classic Brödrost erbjuder en twist på det traditionella brödrostkonceptet med sin horisontella design. Den unika brödrosten gör att du kan rosta större skivor bröd eller till och med baguetter, vilket är en stor fördel för brödälskare.

Den största fördelen med denna brödrost är dess kapacitet. Du kan lätt rosta längre skivor bröd som inte skulle passa i en traditionell brödrost. Det finns även en inbyggd timer som låter dig ställa in exakt hur länge du vill att ditt bröd ska rostas, vilket ger dig full kontroll över processen.

Brödrosten har en löstagbar smulbricka, vilket gör rengöring enkel och problemfri. Classic Horisontell Brödrost har även ett värmeisolerat hölje för att förhindra brännskador.

En potentiell nackdel med denna brödrost är dess större fotavtryck jämfört med mer traditionella brödrostar, vilket kan vara ett problem i mindre kök. Även om den till volym inte är större än andra brödrostar, kan den ta stor plats på köksbänken eller i skåpet.

Specifikationer:

 • Rostfritt stål
 • Antal rostningsnivåer: 5
 • Upptiningsfunktion: Nej
 • Rostyta: 20x25 cm
 • Färg: Silver
 • Med timer
 • Löstagbar smulbricka
 • Värmeisolerat hölje

Cloer 3890 Brödrost 1 skiva

brödröst

Cloer brödrost är en robust och effektiv brödrost som kombinerar praktiska funktioner med enkel användning. Dess kompakta storlek och klassiska design gör den till ett utmärkt tillskott i alla kök, oavsett storlek.

En av de mest framstående fördelarna med Cloer 3890 är dess upptiningsfunktion. Denna funktion tillåter dig att enkelt tina och rosta frusna skivor bröd på nolltid. Dessutom, tack vare dess integrerade brödlyftare, kan du alltid enkelt få tag på ditt bröd, oavsett hur liten skivan är.

En annan viktig funktion är brödrostens elektroniska timer som säkerställer jämn och exakt rostning varje gång. Cloer 3890 inkluderar också en smulbricka för enkel rengöring och underhåll.

Men denna brödrost är inte utan sina nackdelar. Även om dess enkla design kan vara en fördel för vissa, kan andra uppfatta den som för grundläggande, särskilt om de söker avancerade rostningsfunktioner. Dessutom erbjuder den inte någon automatisk centrering, vilket kan leda till ojämn rostning av tjockare skivor.

Små brödrostar för en person

En klassisk brödrost för fyra eller sex skivor tar mycket plats i hemmet, oavsett om du förvarar den i ett skåp eller på bänkskivan i köket. När man bor litet viktigt att hushållsprodukterna inte tar mer plats än de behöver samtidigt som att de har bra funktioner. 

Oavsett om den mackan man föredrar en ljus formfranska eller en mörk gräddad längtan så är det brödrostens jobb att producera det underbart krispiga och gyllenbruna frukostbrödet som man bara älskar den krispiga känslan till morgonkaffet eller ett glas mjölk eller juice på morgonen.

Brödrostens storlek ska inte avgöra upplevelsen av kvaliteten på fruktosten. I den här genomgången av de bästa små brödrostarna för bara en en skriva har vi letat fram de bästa alternativ för en perfekt utsökt toast.

Så har vi utsett den bästa brödrosten för en skiva

När vi gått i genom brödrostarna som finns att beställa online har vi tagit hänsyn till olika kriterier. De brödrostarna vi har valt ut in denna artikel är de bästa alternativen utifrån dessa.

Storlek och utrymme

Bara för att brödrosten har utrymme för en skiva betyder det inte att den tar lite plats eller att den kommer rymma alla typer av mackor. Gillar du att rosta bröd som är avlångt rymmer inte alla typer av brödrostar den typen av bröd. Då måste du välja en brödrost för en skiva som är avlång.

Funktioner och inställningar

Även om det kan verka enkelt, finns det många brödrostar med olika funktioner och inställningar. Vissa erbjuder flera rostningsnivåer, medan andra har specialfunktioner som upptining eller återuppvärmning. Vissa modeller har även extra breda slitsar för tjockare skivor bröd eller bagels.

Material och design

Brödrostens material och design kan också påverka ditt val. Rostfria stålmodeller är hållbara och lätta att rengöra, medan plastmodeller kan vara lättare och mer kostnadseffektiva. Designen kan också vara viktig om du vill att din brödrost ska passa in med resten av ditt kökets estetik. Brödrostar av billigare modeller rostar sällan brödet lika jämnt och kan ibland avge en “plastlukt” i början 

Jämn rostning

Hur väl och hur jämnt brödrosten rostar brödet är viktigt för den perfekta toasten på morgonen. En bra brödrost ska ge en härlig, gyllenbrun yta som sträcker sig från kant till kant på brödet utan brända fläckar eller områden där värmen inte kommit åt.

Varumärke och recensioner

Slutligen, överväg varumärket och recensioner från andra kunder. Välkända varumärken tenderar att producera mer pålitliga och hållbara produkter. Kundrecensioner kan också ge insikter om produkternas prestanda och tillförlitlighet över tid. Samtliga produkter i listan nedan är utvalda med recensioner från tidigare kunder i åtanke.


Rostat bröd till frukost i Sverige 

I Sverige, likt många andra länder, är rostat bröd ett populärt inslag i frukosten, ofta serverat med traditionella pålägg som smör, sylt, marmelad eller gelé. Variationer är dock inte ovanliga, och andra pålägg som cream cheese, hårdost, skinka, honung, chokladkräm och jordnötssmör kan också förekomma.

Inte bara vid frukostbordet spelar rostat bröd en viktig roll. I Sverige kan vi hitta brödrostens påverkan i en rad olika maträtter och tilltugg. Varmrätter som varma smörgåsar eller gratinerade mackor, ofta tillagade med vitt formbröd, smör, skinka, tomat och ost i ugn, panna på spisen eller i en smörgåsgrill, är populära exempel. En utländsk variant som vunnit popularitet är croque monsieur.

Rostat bröd används även i mer innovativa sammanhang, som att skapa krutonger som adderar krispighet till soppor och sallader.

En ensam brödskiva, å andra sidan, är på sitt sätt mer grundläggande. Den är själva grunden, redo att förvandlas till något mer genom brödrostens värmeelement eller kanske genom tillägget av olika pålägg. Jämfört med en brödrost, erbjuder en brödskiva potentiellt en större frihet att modifiera och variera, men den saknar brödrostens förmåga att ge brödet en ny textur och smak.

Vanliga frågor om små brödrostar

Är en brödrost för en skiva tillräcklig?

Om du vanligtvis bara rostar en skiva bröd åt gången, eller om du bor själv, kan en brödrost för en skiva vara tillräcklig. Dessutom är de oftast mer kompakta, vilket gör dem idealiska för mindre kök.

Vad ska jag tänka på när jag köper en brödrost för en skiva?

Några viktiga faktorer att tänka på inkluderar brödrostens storlek, hur många rostningsnivåer den har, och om den har extra funktioner som en upptiningsfunktion eller en brödlyftare. Du bör också kontrollera om brödrosten har en smulbricka för enkel rengöring.

Kan jag rosta andra typer av bröd än vanligt formbröd i en brödrost för en skiva?

Det beror vilken brödrost du använder Vissa brödrostar för en skiva, som “Classic Horisontell Brödrost” och brödrosten “longslot” är designade för att kunna rosta större och längre skivor bröd. Men det är bäst att kontrollera brödrostens specifikationer för att vara säker.

Är upptiningsfunktion viktigt?

En upptiningsfunktion gör det möjligt att tina och rosta frusna brödskivor direkt, vilket sparar tid och gör att du kan njuta av en varm skiva rostat bröd även om du har glömt att ta ut brödet ur frysen i förväg.

Välja rätt brödrost för 1 skiva

När det kommer till att välja den bästa en-skivs brödrosten, kommer det ned till dina personliga behov och preferenser. Alla brödrostar vi har granskat här erbjuder unika fördelar och kommer att göra ett fantastiskt jobb med att rosta ditt bröd.

WMF Kitchen Minis Brödrost är perfekt för dig som vill spara utrymme i köket och ändå inte kompromissa med rostningens kvalitet. Kimi's Longslot Brödrost passar bra för dig som vill ha möjlighet att rosta två skivor ibland eller som vill ha möjlighet att rosta längre skivor bröd. Om du letar efter en brödrost som kan ta hand om baguetter, kanske Classic Horisontell Brödrost är det bästa valet. Och om du prioriterar enkelhet och robusthet, kan Cloer 3890 Brödrost vara det du söker.

William

Om skribenten

Hej! Jag heter William och det är jag som skriver artiklarna är på Levahemma.se.


Jag bor själv i en villa med stor gård och älskar att fixa med huset och trädgården. Av allt jag lär mig från egna erfarenheter delar jag här för att hjälpa de som vill förbättra eller förenkla sitt vardagsliv.


Jag har alltid haft ett stort intresse för hus, trädgård, matlagning och allt annat som berör livet i hemmet. Därför blev det väldigt självklart för mig att starta bloggen Levahemma.se när idén kom till mig. Nu har hemsidan växt till en stor plattform med tusentals läsare som jag delar mina erfarenheter med.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}